ته چین بادمجان و مرغ یکی از خوشمزه ترین انواع ته چین ها می باشد. در پخت و تهیه ته چین دقت کنید از برنج ایرانی استفاده کنید و برنج زیاد از حد نرم نباشه چون ته چین شفته می شود. اگر دوست دارید ته چین حالت ته دیگی داشته باشید از تخم مرغ کامل استفاده کنید. مخلوط کردن زعفران زیاد با تخم مرغ باعث می شود بوی تخم مرغ اصلا احساس نشود. اگر میخواهید ته چین بادمجان برای مهمونی و دورهمی تهیه کنید آن را با قالب مافین از قبل چرب شده تهیه کنید که بسیار مناسب و شیک می باشد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه ته چین بادمجان و مرغ ساده و خوشمزه با ماست بدون فر.
ابتدا پیاز را ۴ قاچ کرده همراه سینه مرغ و برگ بو و فلفل سیاه داخل قابلمه ریخته و مقداری آب روی آن می ریزیم تا مرغ خوب بپزد، وقتی پخت آن را ریش ریش می کنیم و مقداری زعفران به مرغ ها می زنیم و کنار می گذاریم.
بادمجان ها را پوست بگیرید و حلقه ای خرد کنید سپس در مخلوط آب و نمک قرار بدهید تا تلخی آن از بین برود سپس آبکشی کرده و داخل تابه با روغن داغ خوب سرخ کنید.
پیاز را داخل همان تابه که بادمجان ها را سرخ کردیم نگینی خرد می کنیم و تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود سپس بادمجان های سرخ شده را به همراه مرغ ریش شده و زرشک و خلال بادام و ادویه ها اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه خوب تفت می دهیم.
داخل کاسه ای تخم ها را شکسته به همراه زعفران و روغن و ماست خوب با چنگال میزنیم (در حدی که لختگی تخم مرغ از بین برود) و در آخر مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و کنار می گذاریم.
برنج را با مقداری نمک از قبل خیس کرده و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاد وقتی کمی نرم شد آبکش می کنیم کره را ته قابلمه می ریزیم تا ذوب شود سپس برنج را با مخلوط مرحله چهارم هم می زنیم و کف قابلمه می ریزیم و با کفگیر خوب صاف و فشرده می کنیم سپس از مواد میانی مرغ و بادمجان اضافه کرده و دوباره روی این مواد برنج را می ریزیم و خوب فشرده می کنیم درب قابلمه را بگذارید و بمدت ۵۰ دقیقه تا ۱ ساعت بگذارید تا دم بکشد و طلایی شود سپس روی ته چین را با زرشک تزئین کنید. نوش جان
منبع : پارسی دی
کماج نانی است محلی که بافت نرمی دارد و بسیار شبیه نان شیر مال و نان صبحانه می باشد. این که اصالت نان کماج دقیقا برای کدام محل می باشد مشخص شده نیست زیرا در اکثر محله های قدیمی نان کماج به همین روش و دستور تهیه میشود. نان کماج بسیار راحت و آسان تهیه می شود و مواد اولیه همیشه در دسترسی دارد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه نان کماج شیرین خانگی و محلی ساده و خوشمزه در فر.
تخم مرغ را به همراه شیر و روغن مایه داخل یک کاسه گود بریزید و به همراه مفتول دستی همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید.
در یک ظرف دیگر تمامی مواد خشک و آردی را با هم ۳ مرتبه الک کنید.
مواد آردی را به داخل ظرف گود و نسبتا بزرگ بریزید و وسط آرد را خالی کنید که مواد مایع را در وسط مواد آردی بریزید و از وسط شروع به هم زدن و مخلوط کردن خمیر کنید تا تمام مخلوط به صورت یکدست در بیاید.
خمیر آماده شده نان را بر رویش کمی روغن اسپری کنید و روی ظرف را یک دستمال نخی بیاندازید و زمان بدهید به مدت ۱ ساعت تا خمیر در یک جای گرم استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.
خمیر نان آماده شده را به چند گلوله هم اندازه تقسیم کنید و بر روی خمیر نان محلی کماج مهر بزنید و یا با کمک چنگال بر روی سطح خمیر را طرح بزنید.
فر را از قبل گرم کنید و بر روی سینی مخصوص پخت و پز ( از سینی که داخل خود فر موجود است استفاده نکنید) یک کاغذ روغنی بیاندازید و سپس خمیر نان محلی کماج را بر روی سینی بچینید و با استفاده از موادی که برای رومال آورده شده است خمیر را رومال بزنید و از کنجد برای تزئین استفاده نمایید. در دمای ۱۵۰-۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه زمان دهید و در آخر پخت ۱۰ دقیقه برای گریل شدن زمان بدهید. بعد از پخت نان کماج آماده است. می توانید به همراه نوشیدنی مورد نظر نوش جان فرمائید.
منبع : پارسی دی
ترشی لوبیا یکی از ترشی های خوشمزه و ترد است که باید در فصل لوبیای تازه، ترشی لوبیا را تهیه کرد و در کل سال این ترشی ترد و خوشمزه را در منزل داشته باشیم. ترشی لوبیا را خیلی ساده با کم ترین مواد اولیه مورد نیاز می توان تهیه کرد. امروز در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه ترشی لوبیا سبز را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای ترشی لوبیا
دستور پخت ترشی لوبیا با نعنا و ترخون
1. طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
برای تهیه ترشی لوبیا، ابتدا سبزی ها را شسته و اجازه دهید خشک شوند و بعد خرد کرده و آماده بگذارید.
2. مرحله دوم: آماده سازی لوبیا سبز
لوبیا های باریک را انتخاب کرده شسته و سر و ته آنها را جدا کنید.
3. مرحله سوم: پختن لوبیا سبز
حالا داخل قابلمه مناسبی آب جوش بریزید لوبیا ها را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا لوبیا کمی نرم شود و با آب یخ آبکشی کنید.
4. مرحله چهارم: تهیه ترشی لوبیا
داخل شیشه خشک و تمیزی لوبیا ها را به همراه نمک، سیر، سبزی و فلفل داخل شیشه ریخته و داخل شیشه را با سرکه پر کنید تا جایی که روی لوبیا ها پوشیده شود.
5. مرحله آخر: روش نگهداری ترشی لوبیا
حالا شیشه را برای یک هفته در جای خشک و خنک بگذارید تا آماده شود و بعد از این زمان ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
منبع: وب سایت سلام دنیا
کیک زبرا یکی از کیک های خوشمزه و زیباست که مایه کیک به شکلی ریخته می شود که در انتهای پخت کیک شکلی مانند پوست (گوره خر) پیدا می کند. برای کیک زبرا از پودر کاکائو با کیفیت و پر رنگ استفاده می شود. امروز در بخش آشپزی قصد داریم تا طرز تهیه کیک زبرا را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای کیک زبرا
دستور پخت کیک زبرا
1. طرز تهیه کیک زبرا دو رنگ
ابتدا تخم مرغ، شکر و وانیل را به مدت 7 دقیقه با هم مخلوط می کنیم تا مایعی کرمی و کشدار بدست بیاید.
2. مرحله دوم: افزودن شیر و روغن
سپس روغن و شیر را به مواد افزوده و به میزانی که مواد کاملا یکدست شوند مخلوط می کنیم.
3. مرحله سوم: افزودن آرد
آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و روی مواد کیک الک می کنیم و به آهستگی مخلوط می کنیم تا مایه کیک ما آماده شود.
4. مرحله چهارم: روش دو رنگ کردن کیک
در این مرحله مواد را به دو قسمت تقسیم می کنیم و نیم آن را داخل کاسه ای دیگر می ریزیم و پودر کاکائو را به یکی از کاسه ها افزوده خوب مخلوط می کنیم تا خمیری شکلاتی رنگ بدست بیاید.
5. مرحله پنجم: تکنیک ریختن مواد کیک زبرا
حالا داخل تابه کیک را چرب کرده و آرد پاشی می کنیم و بعد از مایع کرم رنگ یک ملاقه مرکز تابه ریخته و بعد یک ملاقه از خمیر شکلاتی مرکز خمیر قبلی می ریزیم این کار را تا اتمام خمیر ها ادامه می دهیم.
6.مرحله آخر: قرار دادن کیک زبرا در فر
کیک را به مدت 45 تا 55 دقیقه در فر گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد می پزیم. بعد از گذشت این زمان با خلال چوبی تست می کنیم اگر خمیر به خلال چوبی نچسبید، از فر خارج کنید. و این کیک خوشمزه و زیبا نوش جانتان.
خوراک اردک یکی از لذیذ ترین خوراک ها می باشد که با دستور های مختلفی تهیه می شود، خوراک اردک با سس انار و یا سس پرتغال .. گوشت اردک از نظر طبع در طب سنتی گرم است و ارزش غذایی بالایی دارد و در بین تمام پرندگان گرم ترین گوشت را دارد. چربی گوشت اردک هم ملین و گرم است از فواید گوشت اردک می توان به پروتئین بالا و و آهن اشاره کرد. پس با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خـوراک اردک ماهی سرخ شده خوشمزه و آسان با سس مخصوص.
اردک محلی | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
رب انار | ۲ ق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ ق غذا خوری |
آب نارنج | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
ابتدا گوشت اردک را با نمک و فلفل خوب ماساژ دهید تا مزه دار شود سعی کنید دور تا دور اردک را کاملا مزه دار کنید تا مواد به خوبی جذب اردک شود و طعم بهتری پیدا کند سپس داخل تابه مقداری روغن ریخته و صبر می کنیم تا داغ شود سپس اردک را در روغن داغ خوب سرخ می کنیم.
بعد از اینکه اردک به خوبی سرخ شد آن را از تابه خارج کرده و داخل همون تابه، پیاز را خلالی کرده و تفت می دهیم تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه کرده و سپس سیر را رنده می کنیم و با پیاز مقداری تفت می دهیم تا عطرش خارج شود. سپس رب انار و رب گوجه و آب نارنج را اضافه می کنیم و کمی که تفت خورد اردک سرخ شده را به سس اضافه می کنیم و مقداری آب جوش رویش ریخته و در قابلمه را می گذاریم تا مغز پخت شود پس از پخت، نمک غذا را اندازه کرده و اگر تمایل داشتید طعم ملس تری داشته باشد ۲ ق غذا خوری شکر به آن اضافه کنید و در کنار برنج سرو نمایید.
منبع : آشمزی