مهارت آشپزی

آموزش پخت لذیذترین غذاها

مهارت آشپزی

آموزش پخت لذیذترین غذاها

طرز تهیه ته چین بادمجان و مرغ ساده و خوشمزه با ماست بدون فر

ته چین بادمجان و مرغ یکی از خوشمزه ترین انواع ته چین ها می باشد. در پخت و تهیه ته چین دقت کنید از برنج ایرانی استفاده کنید و برنج زیاد از حد نرم نباشه چون ته چین شفته می شود. اگر دوست دارید ته چین حالت ته دیگی داشته باشید از تخم مرغ کامل استفاده کنید. مخلوط کردن زعفران زیاد با تخم مرغ باعث می شود بوی تخم مرغ اصلا احساس نشود. اگر میخواهید ته چین بادمجان برای مهمونی و دورهمی تهیه کنید آن را با قالب مافین از قبل چرب شده تهیه کنید که بسیار مناسب و شیک می باشد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه ته چین بادمجان و مرغ ساده و خوشمزه با ماست بدون فر.

مواد لازم برای تهیه ته چین بادمجان و مرغ با ماست

  • سینه مرغ ۱ عدد
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • برنج ۳ پیمانه
  • بادمجان ۲ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • ماست شیرین و چیکده ۱ پیمانه
  • روغن ۱/۴ پیمانه
  • کره ۱۵ گرم
  • زعفران غلیظ به مقدار لازم
  • زرشک و خلال بادام و پسته به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، آویشن، پودر سیر، ادویه کاری، برگ بو و زردچوبه

طرز تهیه ته چین بادمجان و مرغ

طرز تهیه ته چین بادمجان و مرغ مجلسی بدون فر

مرحله اول : پختن مرغ

ابتدا پیاز را ۴ قاچ کرده همراه سینه مرغ و برگ بو و فلفل سیاه داخل قابلمه ریخته و مقداری آب روی آن می ریزیم تا مرغ خوب بپزد، وقتی پخت آن را ریش ریش می کنیم و مقداری زعفران به مرغ ها می زنیم و کنار می گذاریم.

 

مرحله دوم : سرخ کردن بادمجان ها

بادمجان ها را پوست بگیرید و حلقه ای خرد کنید سپس در مخلوط آب و نمک قرار بدهید تا تلخی آن از بین برود سپس آبکشی کرده و داخل تابه با روغن داغ خوب سرخ کنید.

 

مرحله سوم : تهیه مواد میانی ته چین

پیاز را داخل همان تابه که بادمجان ها را سرخ کردیم نگینی خرد می کنیم و تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود سپس بادمجان های سرخ شده را به همراه مرغ ریش شده و زرشک و خلال بادام و ادویه ها اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه خوب تفت می دهیم.

 

مرحله چهارم : مخلوط کردن ماست و تخم مرغ

داخل کاسه ای تخم ها را شکسته به همراه زعفران و روغن و ماست خوب با چنگال میزنیم (در حدی که لختگی تخم مرغ از بین برود) و در آخر مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و کنار می گذاریم.

 

مرحله پنجم : پخت ته چین

برنج را با مقداری نمک از قبل خیس کرده و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاد وقتی کمی نرم شد آبکش می کنیم کره را ته قابلمه می ریزیم تا ذوب شود سپس برنج را با مخلوط مرحله چهارم هم می زنیم و کف قابلمه می ریزیم و با کفگیر خوب صاف و فشرده می کنیم سپس از مواد میانی مرغ و بادمجان اضافه کرده و دوباره روی این مواد برنج را می ریزیم و خوب فشرده می کنیم درب قابلمه را بگذارید و بمدت ۵۰ دقیقه تا ۱ ساعت بگذارید تا دم بکشد و طلایی شود سپس روی ته چین را با زرشک تزئین کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه ته چین بادمجان و مرغ ساده

  1. هم زدن بیش از حد تخم مرغ باعث ایجاد بوی زهم می شود.
  2. ماست حتما شیرین باشد.
  3. می توانید ته چین بادمجان و مرغ را در فر نیز تهیه کنید بدین صورت که مواد را داخل قالب مخصوص ریخته و روش را فویل بپیچید و چند سوراخ ایجاد کنید و در فر بمدت ۶۰ دقیقه قرار دهید و در آخر فویل را برداشته و گریل را روشن کنید تا روی ته چین نیز طلایی شود.
  4. می توانید گوشت را جایگزین مرغ کنید.
  5. در استفاده از زعفران دست و دلباز باشید تا ته چین خوش رنگی تهیه کنید.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه نان کماج شیرین خانگی و محلی ساده و خوشمزه در فر

کماج نانی است محلی که بافت نرمی دارد و بسیار شبیه نان شیر مال و نان صبحانه می باشد. این که اصالت نان کماج دقیقا برای کدام محل می باشد مشخص شده نیست زیرا در اکثر محله های قدیمی نان کماج به همین روش و دستور تهیه میشود. نان کماج بسیار راحت و آسان تهیه می شود و مواد اولیه همیشه در دسترسی دارد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه نان کماج شیرین خانگی  و محلی ساده و خوشمزه در فر.

مواد لازم برای تهیه نان محلی کماج

  • آرد ۲ لیوان
  • شیر ۱ لیوان
  • روغن مایع نصف لیوان
  • مایه خمیر خشک ۱ قاشق غذا خوری
  • شکر ۱ لیوان
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • نمک ۱ پنس
  • کنجد برای تزئین

مواد لازم برای رومال

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ۲ قاشق غذا خوری
  • شکر ۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه نان کماج

طرز تهیه نان کماج شیرین خانگی و محلی

مرحله اول: ترکیب مواد مایع

تخم مرغ را به همراه شیر و روغن مایه داخل یک کاسه گود بریزید و به همراه مفتول دستی همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید.

 

مرحله دوم: مواد خشک

در یک ظرف دیگر تمامی مواد خشک و آردی را با هم ۳ مرتبه الک کنید.

 

مرحله سوم: آماده سازی خمیر نان محلی کماج

مواد آردی را به داخل ظرف گود و نسبتا بزرگ بریزید و وسط آرد را خالی کنید که مواد مایع را در وسط مواد آردی بریزید و از وسط شروع به هم زدن و مخلوط کردن خمیر کنید تا تمام مخلوط به صورت یکدست در بیاید.

 

مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر

خمیر آماده شده نان را بر رویش کمی روغن اسپری کنید و روی ظرف را یک دستمال نخی بیاندازید و زمان بدهید به مدت ۱ ساعت تا خمیر در یک جای گرم استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.

 

مرحله پنجم: مهر زدن خمیر نان کماج

خمیر نان آماده شده را به چند گلوله هم اندازه تقسیم کنید و بر روی خمیر نان محلی کماج مهر بزنید و یا با کمک چنگال بر روی سطح خمیر را طرح بزنید.

 

مرحله ششم: پخت نان کماج

فر را از قبل گرم کنید و بر روی سینی مخصوص پخت و پز ( از سینی که داخل خود فر موجود است استفاده نکنید) یک کاغذ روغنی بیاندازید و سپس خمیر نان محلی کماج را بر روی سینی بچینید و با استفاده از موادی که برای رومال آورده شده است خمیر را رومال بزنید و از کنجد برای تزئین استفاده نمایید. در دمای ۱۵۰-۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه زمان دهید و در آخر پخت ۱۰ دقیقه برای گریل شدن زمان بدهید. بعد از پخت نان کماج آماده است. می توانید به همراه نوشیدنی مورد نظر نوش جان فرمائید.

نکات کلیدی در تهیه نان کماج خانگی در فر

  1. برای طرح انداختن بر روی نان کماج می توانید از وسایل آشپزخانه مثل سر آبمیوه گیری و یا نوک کارد و همینطور چنگال کمک بگیرید.
  2. برای داشتن نان محلی کماج مغزدار می توانید از مغزیجات به همراه مقداری کره آب شده در وسط خمیر بگذارید و نان را گوله کنید و بعد مهر بزنید.
  3. در هنگام استفاده از آرد کمی دقت کنید تا بیش از اندازه از آرد استفاده نکنید زیرا باعث سفتی خمیر نان میشود.
  4. آرد را کمی نگه دارید و در صورت نیاز استفاده کنید.
  5. اگر دیدید کمی از خمیر به دست میچسبد اول کمی استراحت بدهید و سپس از آرد استفاده کنید.
  6. اگر در فصل سرما در حال آماده سازی نان کماج محلی هستید برای استراحت دادن خمیر آن را در جای گرم استراحت دهید.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خرد شده خوشمزه با سبزی نعنا و ترخون مناسب

ترشی لوبیا یکی از ترشی های خوشمزه و ترد است که باید در فصل لوبیای تازه، ترشی لوبیا را تهیه کرد و در کل سال این ترشی ترد و خوشمزه را در منزل داشته باشیم. ترشی لوبیا را خیلی ساده با کم ترین مواد اولیه مورد نیاز می توان تهیه کرد. امروز در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه ترشی لوبیا سبز را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای ترشی لوبیا

  • لوبیا سبز 500 گرم
  • سبزی ترشی 200 گرم
  • سیر 4 حبه
  • نمک 2 قاشق غذا خوری
  • سرکه به میزان لازم
  • فلفل تند به میزان لازم

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خرد شده

دستور پخت ترشی لوبیا با نعنا و ترخون


1. طرز تهیه ترشی لوبیا سبز

برای تهیه ترشی لوبیا، ابتدا سبزی ها را شسته و اجازه دهید خشک شوند و بعد خرد کرده و آماده بگذارید.


2. مرحله دوم: آماده سازی لوبیا سبز

لوبیا های باریک را انتخاب کرده شسته و سر و ته آنها را جدا کنید.


3. مرحله سوم: پختن لوبیا سبز

حالا داخل قابلمه مناسبی آب جوش بریزید لوبیا ها را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا لوبیا کمی نرم شود و با آب یخ آبکشی کنید.


4. مرحله چهارم: تهیه ترشی لوبیا

داخل شیشه خشک و تمیزی لوبیا ها را به همراه نمک، سیر، سبزی و فلفل داخل شیشه ریخته و داخل شیشه را با سرکه پر کنید تا جایی که روی لوبیا ها پوشیده شود.


5. مرحله آخر: روش نگهداری ترشی لوبیا

حالا شیشه را برای یک هفته در جای خشک و خنک بگذارید تا آماده شود و بعد از این زمان ترشی را در یخچال نگهداری کنید.


نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه ترشی لوبیا سبز

  • ترشی لوبیا را بعد از آماده شدن باید در جای خنک نگهداری کنید تا ترد بماند.
  • تمام مواد باید تمیز و خشک باشند.
  • از ظرف شیشه ای با درب فلزی استفاده کنید تا هم بهداشتی و هم درب آن کاملا کیپ باشد.
  • سبزی این ترشی ترکیب نعنا و ترخون می باشد.

منبع:  وب سایت سلام دنیا

طرز تهیه کیک زبرا پف دار و خوشمزه خانگی دو رنگ مرحله به مرحله

کیک زبرا یکی از کیک های خوشمزه و زیباست که مایه کیک به شکلی ریخته می شود که در انتهای پخت کیک شکلی مانند پوست (گوره خر) پیدا می کند. برای کیک زبرا از پودر کاکائو با کیفیت و پر رنگ استفاده می شود. امروز در بخش آشپزی قصد داریم تا طرز تهیه کیک زبرا را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای کیک زبرا

  • آرد سفید 2/5 پیمانه
  • شیر 1 پیمانه
  • شکر 1 پیمانه
  • روغن 1/2 پیمانه
  • تخم مرغ 3 عدد
  • پودر کاکائو 2 قاشق غذا خوری
  • بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
  • وانیل 1/2 قاشق چای خوری

طرز تهیه کیک زبرا | سلام دنیا

دستور پخت کیک زبرا


1. طرز تهیه کیک زبرا دو رنگ

ابتدا تخم مرغ، شکر و وانیل را به مدت 7 دقیقه با هم مخلوط می کنیم تا مایعی کرمی و کشدار بدست بیاید.

2. مرحله دوم: افزودن شیر و روغن

سپس روغن و شیر را به مواد افزوده و به میزانی که مواد کاملا یکدست شوند مخلوط می کنیم.


3. مرحله سوم: افزودن آرد

آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و روی مواد کیک الک می کنیم و به آهستگی مخلوط می کنیم تا مایه کیک ما آماده شود.


4. مرحله چهارم: روش دو رنگ کردن کیک

در این مرحله مواد را به دو قسمت تقسیم می کنیم و نیم آن را داخل کاسه ای دیگر می ریزیم و پودر کاکائو را به یکی از کاسه ها افزوده خوب مخلوط می کنیم تا خمیری شکلاتی رنگ بدست بیاید.


5. مرحله پنجم: تکنیک ریختن مواد کیک زبرا

حالا داخل تابه کیک را چرب کرده و آرد پاشی می کنیم و بعد از مایع کرم رنگ یک ملاقه مرکز تابه ریخته و بعد یک ملاقه از خمیر شکلاتی مرکز خمیر قبلی می ریزیم این کار را تا اتمام خمیر ها ادامه می دهیم.


6.مرحله آخر: قرار دادن کیک زبرا در فر 

کیک را به مدت 45 تا 55 دقیقه در فر گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد می پزیم. بعد از گذشت این زمان با خلال چوبی تست می کنیم اگر خمیر به خلال چوبی نچسبید، از فر خارج کنید. و این کیک خوشمزه و زیبا نوش جانتان.

طرز تهیه اردک ماهی سرخ شده خوشمزه و آسان با سس مخصوص

خوراک اردک یکی از لذیذ ترین خوراک ها می باشد که با دستور های مختلفی تهیه می شود، خوراک اردک با سس انار و یا سس پرتغال .. گوشت اردک از نظر طبع در طب سنتی گرم است و ارزش غذایی بالایی دارد و در بین تمام پرندگان گرم ترین گوشت را دارد. چربی گوشت اردک هم ملین و گرم است از فواید گوشت اردک می توان به پروتئین بالا و و آهن اشاره کرد. پس با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خـوراک اردک ماهی سرخ شده خوشمزه و آسان با سس مخصوص.

مواد لازم برای تهیه خوراک اردک ماهی خوشمزه

اردک محلی۱ عدد
پیاز۱ عدد
سیر۲ حبه
رب انار۲ ق غذا خوری
رب گوجه فرنگی۱ ق غذا خوری
آب نارنجبه مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه خوراک اردک

طرز تهیه اردک ماهی سرخ شده با سس مخصوص

مرحله اول ( سرخ کردن )

ابتدا گوشت اردک را با نمک و فلفل خوب ماساژ دهید تا مزه دار شود سعی کنید دور تا دور اردک را کاملا مزه دار کنید تا مواد به خوبی جذب اردک شود و طعم بهتری پیدا کند سپس داخل تابه مقداری روغن ریخته و صبر می کنیم تا داغ شود سپس اردک را در روغن داغ خوب سرخ می کنیم.

مرحله دوم ( پخت خوراک اردک )

بعد از اینکه اردک به خوبی سرخ شد آن را از تابه خارج کرده و داخل همون تابه، پیاز را خلالی کرده و تفت می دهیم تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه کرده و سپس سیر را رنده می کنیم و با پیاز مقداری تفت می دهیم تا عطرش خارج شود. سپس رب انار و رب گوجه و آب نارنج را اضافه می کنیم و کمی که تفت خورد اردک سرخ شده را به سس اضافه می کنیم و مقداری آب جوش رویش ریخته و در قابلمه را می گذاریم تا مغز پخت شود پس از پخت، نمک غذا را اندازه کرده و اگر تمایل داشتید طعم ملس تری داشته باشد ۲ ق غذا خوری شکر به آن اضافه کنید و در کنار برنج سرو نمایید.

نکات و فوت و فن های خوراک اردک ماهی محلی

  • در اواخر پخت می توان ۱/۴ پیمانه انار به خوراک مون اضافه کنید.
  • برای گرفتن بوی اردک آن را بمدت ۱۲ ساعت در مخلوط سرکه و نمک بخوابانید تا بوی نامطبوع آن گرفته شود.
  • از اردک های محلی استفاده کنید.
  • گوشت اردک چرب است پس روغن کمتری استفاده کنید.
  • همیشه به گوشتتون کم آب اضافه کنید طوری که وقتی مغز پخت شد همزمان آبش هم کشیده شود اینطوری طعم بهتری پیدا میکند.
  • می توان کمی سویا سس و یا سبزی معطر خشک نیز افزود.
  • می توان این خوراک را به صورت شکم پر در فر نیز تهیه کرد.
  • این غذا برای ۵ نفر مناسب است.

منبع : آشمزی