ترشی لیمو ترش یکی از ترشی های زیبا و مملو از خواص غذایی می باشد. ترشی لیمو بسیار زیبا و زینت دهنده سفره های پذیرایی است. از خواص ترشی لیمو می توان به درمان اگزما، از بین برنده آفت دهان، پایین آورده تب و بوی نامطبوع دهان اشاره کرد. این ترشی سرشار از ویتامین C می باشد و طعم بسیار متفاوتی از ترشی های دیگر دارد از تهیه این ترشی غافل نشوید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه ترشی لیموترش را به شما آموزش دهیم.
لیمو ترش | 1 کیلوگرم |
نمک | 4 قاشق غذا خوری |
فلفل | 1 قاشق مربا خوری |
سیاه دانه و تخم گشنیز | به میزان لازم |
آبلیمو | به میزان لازم |
مرحله اول: ابتدا لیمو ترش ها را خوب بشویید و به مدت 1 روز در آب خیس کنید سپس روی دستمال نخی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
حالا لیمو ها را مطابق با سلیقه تان برش دهید و هسته های آن را خارج کنید.
حالا نمک، فلفل، سیاه دانه و تخم گشنیز را لابه لایه لیمو ها بریزید.
حالا لیمو ها را داخل شیشه مناسبی ریخته و درب شیشه را کیپ ببندید.
ترشی لیمو را به مدت 40 روز مقابل آفتاب قرار دهید تا لیمو ها کاملا آب بیندازند و آماده شوند بعد از 40 روز شیشه ها را باز کرده تا جایی که جا دارد با آبلیمو پر می کنیم و داخل یخچال نگهداری می کنیم و نوش جان.
منبع: بخش آشپزی سلام دنیا
کیک هویج و گردو کیکی خوشمزه و پر فایده است. کیک هویج اصالتی اروپایی دارد و نسخه های مختلف از طریقه پخت آن در کشورهای مختلف اروپایی وجود دارد و در کشور سوئیس به عنوان کیک تولد هم استفاده می شود. هویج داخل کیک دارای خواص زیادی است و نکته مهم این است که هویج بعد از پخت خاصیتش بیشتر می شود. در قدیم از هویج به عنوان شیرین کننده کیک هم استفاده می شده است. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کیک هویج و گردو با شیر ساده و خوشمزه همراه با نکات مهم.
شیر | ۱/۲ پیمانه |
آرد | ۲ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
تخم مرغ | ۴ عدد |
روغن مایع | ۱/۲ پیمانه |
هویج رنده شده | ۱ پیمانه |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
رنده پوست لیمو | ۱ قاشق چای خوری |
گردو | ۱/۲ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چای خوری سر پر |
هویج را شسته پوست می کنیم و رنده ریز می زنیم به اندازه یک پیمانه از آن بر می داریم. گردو ها را خرد کرده در یک قاشق آرد می غلطانیم و آرد آن را جدا کرده آماده می گذاریم.
ابتدا تخم مرغ ها را داخل ظرف مناسب و تمیزی ریخته به همراه شکر و وانیل به مدت ۱۰ دقیقه با همزن مخلوط می کنیم تا به مایعی روشن و کشدار تبدیل شود.
سپس روغن و شیر را افزوده و فقط در حد مخلوط شدن با همزن بزنید. آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و کم کم روی مواد الک می کنیم و با لیسک شیرینی پزی به شکل دورانی مواد را به خورد هم می دهیم.
حالا خمیر آماده است فقط کافیست هویج و گردو را افزوده و مخلوط کنیم. مواد آماده شده را در قالب کیک ریخته و دو بار قالب را روی میز کار می کوبیم تا به شکل منظم داخل قالب پهن شود.
در این مرحله کیک را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۵۰ دقیقه می پزیم البته بعد از گذشت ۴۰ دقیقه می توانید درب فر را باز کرده و تست پختگی را انجام دهید. (به این شکل که یک خلال دندان را داخل کیک فرو کرده و اگر چیزی به خلال نچسبید کیک کاملا پخته است) بعد از اینکه روی کیک هم طلایی شد کیک را از فر خارج کرده و نوش جان کنید.
منبع : آشمزی
بورک یکی از غذا های بسیار خوشمزه با تنوع بسیار بالا می باشد که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. بورک یک غذای ترکی می باشد که مواد میانی متفاوتی تهیه می شود ولی خمیر بورک طرز تهیه ثابتی دارد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خمیر بورک را به شما آموزش دهیم.
آرد | 270 گرم |
آب | 1 لیوان سرخالی |
روغن جامد | 4 قاشق غذا خوری |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
سرکه | 1 قاشق چایخوری |
مرحله اول: ابتدا نمک و آرد را با هم مخلوط می کنیم و 3 مرتبه الک می کنیم تا خوب هوا دهی شود.
حالا آب، روغن و سرکه را به هم مخلوط کرده و به تدریج به آب می افزاییم و خوب ورز می دهیم تا خمیر خوب شکل بگیرد و در گوشه کاسه جمع شود.
حالا خمیر به دست آمده را به مدت 30 دقیقه ورز دهید. این کار را می توانید با غذا ساز یا تیغه خمیر گیر همزن هم انجام دهید.
حالا خمیر را گلوله کرده و داخل نایلون بگذارید و برای 90 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
حالا خمیر را از داخل یخچال خارج کرده، 5 دقیقه ورز دهید و داخل نایلون قرار دهید و به مدت 120 دقیقه دیگر داخل یخچال استراحت دهید تا خمیر کاملا سبک شود.
خمیر برای استفاده آماده است، به اندازه 1 گردو از خمیر بردارید و روی تخته کار آرد پاشی شده آنقدر خمیر را باز کنید تا حالت شیشه ای پیدا کند و این خمیر آماده برای مصرف است.
منبع: salamdonya
پشمک یکی از تنقلات بسیار خوشمره ایرانی است که بیشتر در مراسم هایی مانند شب یلدا مصرف می شود. پشمک این شیرینی خوشمزه و پر طرفدار بسیار راحت تهیه می شود با توجه به نکاتی ریز می توانید یک پشمک خانگی را تهیه کنید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه پشمک خانگی را به شما آموزش دهیم.
آرد | 2 لیوان |
شکر | 2 لیوان |
آب | 1 لیوان |
جوهر لیمو | 1 قاشق چایخوری |
پودر پسته | به میزان لازم |
مرحله اول: آرد را داخل تابه مناسبی ریخته و به مدت 15 دقیقه تفت می دهیم تا از حالت خامی خارج شود. حالا داخل سینی ریخته و زمان دهید تا خنک شود.
شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا 20 دقیقه زمان دهید تا شهد به غلظت برسد.
جوهر لیمو را به شربت افزوده و شربت را از روی حرارت بردارید.
سینی مناسبی را چرب کرده و زیر دیس کمی یخ بگذارید، سپس شربت را در مرکز سینی ریخته تا کمی خنک شود.
حالا شهد را به صورت حلقه ای در آورید و روی شهد را آرد پاشی کنید و حلقه را بکشید و بزرگ تر کنید. حالا حلقه را به شکل عدد 8 انگلیسی تا زده و دوباره در آرد بغلتانید و ادامه دهید تا به همین شکل به رشته های باریک تری تبدیل شود.
پشمک را داخل ظرف های زیبایی ریخته و با پودر پسته تزیین کرده و نوش جان کنید.
منبع: سایت سلام دنیا
نان پیتا یکی از نان های بسیار خوشمزه عربی است که می توانید برای ساندویچ و تهیه غذای شاورما استفاده کنید. نان پیتا در واقع برای کشورهای خاورمیانه ای بوده و قدمت بسیار بالایی دارد در زمان بابل ها که تهیه نان مرسوم بود دقیقا جایی که قدیمی ترین رسپی تهیه نان از آنجا نشات گرفته است آنها نان ها را روی تخته سنگ های داغ تهیه می کردند. نان پیتا در واقع یک نان بادکنکی است زیرا وقتی روی گاز می پزید شروع به پف کردن می کند و باعث می شود وسط نان راحت باز شود و شما انواع و اقسام ساندویچ ها را با آن درست کنید و زمانی که پف می کند شما را بسیار هیجان زده خواهد کرد. آیا واقعا تهیه نان پیتا در منزل ارزش دارد؟ به جرات می توان گفت بله زیرا نان هایی که در فروشگاه هستند تازه نیستند و از نظر هزینه مقرون به صرفه نیست شما با مقدار کمی مواد می توانید تعداد بیشتری ساندویچ تهیه کنید. حتما پیشنهاد می کنیم نان پیتا را برای یکبار در منزل تهیه کنید تا جادوی یک نان تازه و گرم و خانگی را تجربه کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه نان پیتا عربی در خانه بدون مخمر در ماهیتابه و فر.
ابتدا آب را ولرم کنید دمای آب در فعال شدن خمیر مایه بسیار مهم است دمای حدود ۵۰ الی ۵۵ درجه کافی می باشد اگر دماسنج ندارید با انگشت دست چک کنید نباید آنقدر داغ باشد که دست را بسوزاند سپس خمیر مایه و شکر را اضافه کنید و هم بزنید و برای ۱۰ دقیقه روی ظرف بگذارید تا خمیر مایه فعال شود و کف کند.
خمیر مایه عمل آمده را داخل کاسه ریخته و روغن مایع را اضافه کنید و شروع به اضافه کردن آرد کنید تا جایی که خمیر جمع شود بسته به آرد شما ممکن است کمی بیشتر یا کمتر آرد بخواهد پس آرد را یکباره اضافه نکنید و اگر نیاز بود قاشق قاشق اضافه کنید اضافه کردن آرد بیش از حد نان را سفت می کند بعد از اینکه خمیر جمع شد شروع به ورز دادن خمیر کنید برای ۱۰ دقیقه خمیر را خوب ورز دهید و داخل یک کاسه گذاشته و روی کاسه را با سلفون بپوشانید و در جای نسبتا گرم قرار دهید و اجازه دهید حجم خمیر دو برابر شود و پف کند این مرحله ممکن است ۳۰ دقیقه طول بکشد.
بعد از حجم گرفتن خمیر نان پیتا، پف آن را با مشت بگیرید و از خمیر چونه های ۶۰ گرمی بگیرید و به روی یک سینی آرد پاشی شده بمدت ۱۵ دقیقه مجدد استراحت دهید تا خمیر دوباره کمی پف کند.
سطح کار را آرد پاشی کنید و هر چانه خمیر نان پیتا را با کمک وردنه به قطر ۱ میلی باز کنید. یک تابه نچسب را روی گاز قرار دهید و اجازه دهید تا داغ شود اصلا چرب نکنید نان پیتا وردنه کشی شده را داخل تابه قرار دهید و زمانی که حباب زد برگردانید شروع به پف کردن می کند و نان دو پوسته می شود به همین ترتیب همه های خمیر ها را پخته و لای دستمال تمیز نگهداری کنید و برای ساندویچ های خود استفاده کنید. نان پیتا ما حاضر است. نوش جان
منبع : پارسی دی