مهارت آشپزی

آموزش پخت لذیذترین غذاها

مهارت آشپزی

آموزش پخت لذیذترین غذاها

طرز تهیه ترشی لیمو خانگی خوشمزه و تند بدون سرکه و خواص آن

ترشی لیمو ترش یکی از ترشی های زیبا و مملو از خواص غذایی می باشد. ترشی لیمو بسیار زیبا و زینت دهنده سفره های پذیرایی است. از خواص ترشی لیمو می توان به درمان اگزما، از بین برنده آفت دهان، پایین آورده تب و بوی نامطبوع دهان اشاره کرد. این ترشی سرشار از ویتامین C می باشد و طعم بسیار متفاوتی از ترشی های دیگر دارد از تهیه این ترشی غافل نشوید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه ترشی لیموترش را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای ترشی لیمو خانگی خوشمزه و تند بدون سرکه

لیمو ترش1 کیلوگرم
نمک4 قاشق غذا خوری
فلفل1 قاشق مربا خوری
سیاه دانه و تخم گشنیز    به میزان لازم
آبلیموبه میزان لازم

طرز تهیه ترشی لیمو خانگی به سبک بازاری


دستور پخت ترشی لیمو خانگی خوشمزه و تند بدون سرکه


1. طرز تهیه ترشی لیمو ترش

مرحله اول: ابتدا لیمو ترش ها را خوب بشویید و به مدت 1 روز در آب خیس کنید سپس روی دستمال نخی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.


2. مرحله دوم: برش دادن لیمو ها

حالا لیمو ها را مطابق با سلیقه تان برش دهید و هسته های آن را خارج کنید.

3. مرحله سوم: افزودن سیاه دانه و تخم گشنیز

حالا نمک، فلفل، سیاه دانه و تخم گشنیز را لابه لایه لیمو ها بریزید.


4. مرحله چهارم: تهیه ترشی لیمو

حالا لیمو ها را داخل شیشه مناسبی ریخته و درب شیشه را کیپ ببندید.


5. مرحله پنجم نگهداری ترشی لیمو ترش

ترشی لیمو را به مدت 40 روز مقابل آفتاب قرار دهید تا لیمو ها کاملا آب بیندازند و آماده شوند بعد از 40 روز شیشه ها را باز کرده تا جایی که جا دارد با آبلیمو پر می کنیم و داخل یخچال نگهداری می کنیم و نوش جان.

نکات مهم و فوت و فن تهیه ترشی لیمو ترش

  • برای تهیه ترشی لیمو از لیمو های پوست نازک زرد رنگ استفاده کنید.
  • بهتر است از چاقوی پلاستیکی و یا سرامیکی برای آماده سازی لیمو ها استفاده کنید.
  • بهتر است برای تهیه این ترشی از نمک دریا یا نمک دانه درشت استفاده کنید.

منبع: بخش آشپزی سلام دنیا  

طرز تهیه کیک هویج و گردو با شیر ساده و خوشمزه + نکات مهم

کیک هویج و گردو کیکی خوشمزه و پر فایده است. کیک هویج اصالتی اروپایی دارد و نسخه های مختلف از طریقه پخت آن در کشورهای مختلف اروپایی وجود دارد و در کشور سوئیس به عنوان کیک تولد هم استفاده می شود. هویج داخل کیک دارای خواص زیادی است و نکته مهم این است که هویج بعد از پخت خاصیتش بیشتر می شود. در قدیم از هویج به عنوان شیرین کننده کیک هم استفاده می شده است. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کیک هویج و گردو با شیر ساده و خوشمزه همراه با نکات مهم.

مواد لازم برای تهیه کیک هویج و گردو خوشمزه

شیر۱/۲ پیمانه
آرد۲ پیمانه
شکر۱ پیمانه
تخم مرغ۴ عدد
روغن مایع۱/۲ پیمانه
هویج رنده شده۱ پیمانه
وانیلنصف قاشق چای خوری
رنده پوست لیمو۱ قاشق چای خوری
گردو۱/۲ پیمانه
بیکینگ پودر۱ قاشق چای خوری سر پر

کیک هویج و گردو

دستور پخت کیک هویج و گردو با شیر

مرحله یک: آماده سازی مواد اولیه

هویج را شسته پوست می کنیم و رنده ریز می زنیم به اندازه یک پیمانه از آن بر می داریم. گردو ها را خرد کرده در یک قاشق آرد می غلطانیم و آرد آن را جدا کرده آماده می گذاریم.

مرحله دوم: آماده سازی خمیر کیک

ابتدا تخم مرغ ها را داخل ظرف مناسب و تمیزی ریخته به همراه شکر و وانیل به مدت ۱۰ دقیقه با همزن مخلوط می کنیم تا به مایعی روشن و کشدار تبدیل شود.

سپس روغن و شیر را افزوده و فقط در حد مخلوط شدن با همزن بزنید. آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و کم کم روی مواد الک می کنیم و با لیسک شیرینی پزی به شکل دورانی مواد را به خورد هم می دهیم.

حالا خمیر آماده است فقط کافیست هویج و گردو را افزوده و مخلوط کنیم. مواد آماده شده را در قالب کیک ریخته و دو بار قالب را روی میز کار می کوبیم تا به شکل منظم داخل قالب پهن شود.

مرحله سوم: پخت کیک هویج و گردو

در این مرحله کیک را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۵۰ دقیقه می پزیم البته بعد از گذشت ۴۰ دقیقه می توانید درب فر را باز کرده و تست پختگی را انجام دهید. (به این شکل که یک خلال دندان را داخل کیک فرو کرده و اگر چیزی به خلال نچسبید کیک کاملا پخته است) بعد از اینکه روی کیک هم طلایی شد کیک را از فر خارج کرده و نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن های کیک هویج و گردو ساده

  1. آرد را ۳ بار الک کنید این رمز پوک شدن کیک شما است.
  2. داخل قالب را روغن یا کره چرب و سپس آرد پاشی کرده و آماده بگذارید. (این کار کمک می کند تا کیک شما بعد از پخت به راحتی از قالب جدا شود)
  3. فر را حتما قبل از شروع کار روشن کنید.
  4. می توانید آب هویج را جایگزین شیر کنید.
  5. این کیک را هم به شکل خشک و هم با خامه فرم گرفته می توان سرو کرد.

منبع : آشمزی

طرز تهیه خمیر بورک اصل ترکیه ای خانگی و حرفه ای برای انواع پیراشکی ، بورک و باقلوا

بورک یکی از غذا های بسیار خوشمزه با تنوع بسیار بالا می باشد که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. بورک یک غذای ترکی می باشد که مواد میانی متفاوتی تهیه می شود ولی خمیر بورک طرز تهیه ثابتی دارد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خمیر بورک را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای خمیر بورک اصل ترکیه مرحله به مرحله در خانه

آرد270 گرم
آب    1 لیوان سرخالی
روغن جامد      4 قاشق غذا خوری
نمک1/4 قاشق چایخوری   
سرکه1 قاشق چایخوری

طرز تهیه خمیر بورک خانگی و حرفه ای به روش اصل ترکیه


دستور پخت خمیر بورک اصل ترکیه مرحله به مرحله در خانه


1. طرز تهیه خمیر بورک اصل ترکیه با بافت نرم

مرحله اول: ابتدا نمک و آرد را با هم مخلوط می کنیم و 3 مرتبه الک می کنیم تا خوب هوا دهی شود.

2. مرحله دوم: افزودن مایعات

حالا آب، روغن و سرکه را به هم مخلوط کرده و به تدریج به آب می افزاییم و خوب ورز می دهیم تا خمیر خوب شکل بگیرد و در گوشه کاسه جمع شود.


3. مرحله سوم: ورز دادن خمیر

حالا خمیر به دست آمده را به مدت 30 دقیقه ورز دهید. این کار را می توانید با غذا ساز یا تیغه خمیر گیر همزن هم انجام دهید.


4. مرحله چهارم: استراحت خمیر

حالا خمیر را گلوله کرده و داخل نایلون بگذارید و برای 90 دقیقه در یخچال استراحت دهید.


5. مرحله پنجم: ورز دادن و استراحت مرحله دوم

حالا خمیر را از داخل یخچال خارج کرده، 5 دقیقه ورز دهید و داخل نایلون قرار دهید و به مدت 120 دقیقه دیگر داخل یخچال استراحت دهید تا خمیر کاملا سبک شود.

6. مرحله آخر: آماده سازی برای پخت

خمیر برای استفاده آماده است، به اندازه 1 گردو از خمیر بردارید و روی تخته کار آرد پاشی شده آنقدر خمیر را باز کنید تا حالت شیشه ای پیدا کند و این خمیر آماده برای مصرف است.

نکات مهم و فوت و فن تهیه خمیر بورک برای انواع پیراشکی، بورک و باقلوا

  • خمیر باید در حدی نازک شود که حالت شیشه ای پیدا کند.
  • باید روی هر لایه خمیر آرد بپاشید و بعد لایه بعدی خمیر را روی قبلی قرار دهید.

منبع: salamdonya

طرز تهیه پشمک خانگی خوشمزه بدون دستگاه مرحله به مرحله سبک بازاری

پشمک یکی از تنقلات بسیار خوشمره ایرانی است که بیشتر در مراسم هایی مانند شب یلدا مصرف می شود. پشمک این شیرینی خوشمزه و پر طرفدار بسیار راحت تهیه می شود با توجه به نکاتی ریز می توانید یک پشمک خانگی را تهیه کنید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه پشمک خانگی را به شما آموزش دهیم.

 

مواد لازم برای پشمک

آرد2 لیوان
شکر2 لیوان
آب1 لیوان
جوهر لیمو1 قاشق چایخوری
پودر پستهبه میزان لازم

طرز تهیه پشمک خانگی ساده مرحله به مرحله


دستور پخت پشمک خانگی خوشمزه بدون دستگاه مرحله به مرحله سبک بازاری

 

1. طرز تهیه پشمک خانگی خوشمزه مرحله به مرحله

مرحله اول: آرد را داخل تابه مناسبی ریخته و به مدت 15 دقیقه تفت می دهیم تا از حالت خامی خارج شود. حالا داخل سینی ریخته و زمان دهید تا خنک شود.

 

2. مرحله دوم: آماده سازی شهد

شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا 20 دقیقه زمان دهید تا شهد به غلظت برسد.

3. مرحله سوم: افزودن جوهر لیمو

جوهر لیمو را به شربت افزوده و شربت را از روی حرارت بردارید.

 

4. مرحله چهارم: سرو کردن شهد

سینی مناسبی را چرب کرده و زیر دیس کمی یخ بگذارید، سپس شربت را در مرکز سینی ریخته تا کمی خنک شود.

5. مرحله پنجم: آماده سازی شهد

حالا شهد را به صورت حلقه ای در آورید و روی شهد را آرد پاشی کنید و حلقه را بکشید و بزرگ تر کنید. حالا حلقه را به شکل عدد 8 انگلیسی تا زده و دوباره در آرد بغلتانید و ادامه دهید تا به همین شکل به رشته های باریک تری تبدیل شود.

6. مرحله آخر: سرو پشمک

پشمک را داخل ظرف های زیبایی ریخته و با پودر پسته تزیین کرده و نوش جان کنید.


منبع: سایت سلام دنیا 

طرز تهیه نان پیتا عربی در خانه بدون مخمر در ماهیتابه و فر

نان پیتا یکی از نان های بسیار خوشمزه عربی است که می توانید برای ساندویچ و تهیه غذای شاورما استفاده کنید. نان پیتا در واقع برای کشورهای خاورمیانه ای بوده و قدمت بسیار بالایی دارد در زمان بابل ها که تهیه نان مرسوم بود دقیقا جایی که قدیمی ترین رسپی تهیه نان از آنجا نشات گرفته است آنها نان ها را روی تخته سنگ های داغ تهیه می کردند. نان پیتا در واقع یک نان بادکنکی است زیرا وقتی روی گاز می پزید شروع به پف کردن می کند و باعث می شود وسط نان راحت باز شود و شما انواع و اقسام ساندویچ ها را با آن درست کنید و زمانی که پف می کند شما را بسیار هیجان زده خواهد کرد. آیا واقعا تهیه نان پیتا در منزل ارزش دارد؟ به جرات می توان گفت بله زیرا نان هایی که در فروشگاه هستند تازه نیستند و از نظر هزینه مقرون به صرفه نیست شما با مقدار کمی مواد می توانید تعداد بیشتری ساندویچ تهیه کنید. حتما پیشنهاد می کنیم نان پیتا را برای یکبار در منزل تهیه کنید تا جادوی یک نان تازه و گرم و خانگی را تجربه کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه نان پیتا عربی در خانه بدون مخمر در ماهیتابه و فر.

مواد لازم برای تهیه نان پیتا عربی

  • آرد گندم ۳۵۰ گرم
  • خمیر مایه فوری ۸ گرم
  • نمک ۵ گرم
  • شکر ۱۰ گرم
  • آب حدود ۱۵۰ گرم
  • روغن مایع ۳۰ گرم

طرز تهیه نان پیتا

طرز تهیه نان پیتا بدون مخمر در ماهیتابه و فر

مرحله اول : عمل آوری خمیر

ابتدا آب را ولرم کنید دمای آب در فعال شدن خمیر مایه بسیار مهم است دمای حدود ۵۰ الی ۵۵ درجه کافی می باشد اگر دماسنج ندارید با انگشت دست چک کنید نباید آنقدر داغ باشد که دست را بسوزاند سپس خمیر مایه و شکر را اضافه کنید و هم بزنید و برای ۱۰ دقیقه روی ظرف بگذارید تا خمیر مایه فعال شود و کف کند.

 

مرحله دوم : تهیه خمیر نان پیتا

خمیر مایه عمل آمده را داخل کاسه ریخته و روغن مایع را اضافه کنید و شروع به اضافه کردن آرد کنید تا جایی که خمیر جمع شود بسته به آرد شما ممکن است کمی بیشتر یا کمتر آرد بخواهد پس آرد را یکباره اضافه نکنید و اگر نیاز بود قاشق قاشق اضافه کنید اضافه کردن آرد بیش از حد نان را سفت می کند بعد از اینکه خمیر جمع شد شروع به ورز دادن خمیر کنید برای ۱۰ دقیقه خمیر را خوب ورز دهید و داخل یک کاسه گذاشته و روی کاسه را با سلفون بپوشانید و در جای نسبتا گرم قرار دهید و اجازه دهید حجم خمیر دو برابر شود و پف کند این مرحله ممکن است ۳۰ دقیقه طول بکشد.

 

مرحله سوم : استراحت دوم خمیر

بعد از حجم گرفتن خمیر نان پیتا، پف آن را با مشت بگیرید و از خمیر چونه های ۶۰ گرمی بگیرید و به روی یک سینی آرد پاشی شده بمدت ۱۵ دقیقه مجدد استراحت دهید تا خمیر دوباره کمی پف کند.

 

مرحله چهارم : پخت نان پیتا با گاز

سطح کار را آرد پاشی کنید و هر چانه خمیر نان پیتا را با کمک وردنه به قطر ۱ میلی باز کنید. یک تابه نچسب را روی گاز قرار دهید و اجازه دهید تا داغ شود اصلا چرب نکنید نان پیتا وردنه کشی شده را داخل تابه قرار دهید و زمانی که حباب زد برگردانید شروع به پف کردن می کند و نان دو پوسته می شود به همین ترتیب همه های خمیر ها را پخته و لای دستمال تمیز نگهداری کنید و برای ساندویچ های خود استفاده کنید. نان پیتا ما حاضر است. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه نان پیتا خانگی

  1. می توانید نان پیتا را در فر نیز تهیه کنید.
  2. با وردنه کشی درست و یکدست و حرارت بالای تابه نان پیتا مثل توپ باد می کند.
  3. برای هم زدن خمیر با آرد از قاشق چوبی استفاده کنید.

منبع : پارسی دی