شیرینی کاکائویی یکی از شیرینی خوشمزه نوروزی و دورهمی می باشد که برای دوست داران طعم و مزه کاکائو بسیار مناسب است و مانند دیگر شیرینی های نوروزی ساده و با چند قلم مواد تهیه می شود اما پر نکته می باشد. شما می توانید این شیرینی را به صورت ساده و بدون کاتر تهیه کنید و یا با بریلو و یا شکلات ذوب شده تزئین کنید. بافت شیرینی کاکائویی پوک و نرم است و داخل دهان آب می شود. رنگ این شیرینی ارتباط مستقیمی با پودر کاکائو شما دارد پس حتما از پودر کاکائو های فله استفاده کنید تا رنگ شیرینی شما تیره تر شود.
ابتدا کره را از قبل داخل محیط آشپزخانه قرار داده تا نرم شود سپس داخل کاسه ریخته و به همراه پودر قند حدود ۷ دقیقه با دور تند همزن برقی بزنید تا حجیم و کرم رنگ شود.
وانیل را در ادامه اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر هم بزنید و بعد پودر کاکائو را مواد الک کرده با همزن با دور کند هم بزنید سپس نشاسته ذرت را افزوده و هم بزنید و در ادامه آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر جمع شود.
حتما آرد را در مرحله قبل به تدریج اضافه کنید نباید به یکباره اضافه کنید زیرا با توجه به جنس متفاوت آرد ها ممکن است کمتر یا بیشتر بخواهد باید خمیر نرم و بدون ترک باشد در ادامه خمیر را داخل نایلون گذاشته و بمدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.
خمیر شیرینی کاکائویی را بین دو نایلون باز کنید و با کاتر فشاری طرح بزنید اگر کاتر ندارید می توانید مقداری در دست برداشته و گرد کنید سپس روی سینی فر قرار دهید و بمدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا خمیر منسجم شود.
فر را روشن کنید تا گرم شود سپس سینی را از یخچال مستیقم داخل فر قرار دهید و زمان را روی ۱۵ لی ۲۰ و دمای ۱۸۰ تنظیم کنید. و اجازه دهید تا شیرینی پخته شوند (برای چک کردن پخت شیرینی با کارد آن را تکان دهید اگر حرکت کرد آماده می باشد) پس از خنک شدن از روی سینی جدا کنید و به دلخواه تزئین کنید. نوش جان
نون خامه ای یکی از انواع شیرینی های بسیار پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که در دسته بندی شیرینی های تَر قرار می گیرد. این شیرینی محبوب به دلیل شباهتی که به نارنجک دارد با نام شیرینی نارنجکی هم شناخته می شود. امروز قصد داریم تا طرز تهیه نون خامه ای به سبک قنادی را به شما آموزش دهیم. این رسپی از سایت آشپزی پارسی دی گرفته شده است.
برای تهیه نون خامه ای نارنجکی ابتدا که مواد را تهیه می کنیم کره را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط نرم شود.قابلمه ای را روی حرارت می گذاریم و ۱ لیوان آب را داخل آن می ریزیم و کره را نیز اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کناره های قابلمه آب شروع کند به جوش ریز زدن و آرد را در همین لحظه اضافه می کنیم و حرارت را کم می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم، تا شبیه خمیر شود و کم کم از قابلمه جدا شود خمیر و با قاشق میان خمیر را باز می کنیم و بعد خمیر را جمع می کنیم این کار را چندبار انجام می دهیم تا اگر آب اضافه هنوز دارد از بین برود،
این کار را ۲ الی ۳ دقیقه روی حرارت کم انجام می دهیم و بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و خمیر را در کاسه ای بزرگ قرار می دهیم تا خمیر از دما بیفتد و خنک شود(خمیر نه خیلی سرد شود چون دیر تخم مرغ در آن حل می شود و نه گرم باشد که تخم مرغ ها پخته شوند) و تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه می کنیم و با همزن برقی می زنیم.اولین تخم مرغ را که اضافه می کنیم و با همزن می زنیم خمیر تکه تکه می شود اصلا نگران نباشید و به همزدن ادامه می دهیم و تخم مرغ دوم را اضافه می کنیم
و مجددا هم می زنیم و تا تمام تخم مرغ ها را به خمیر اضافه کنیم و هم می زنیم تا خمیر نرم و یکدستی داشته باشیم آن وقت سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم تا گرم شود و بعد بکینگ پودر و وانیل را با هم مخلوط می کنیم و به خمیر می افزاییم و مجددا با همزن برقی مواد را مخلوط می کنیم و ماسوره شکوفه را در قیف قرار می دهیم و خمیر را در قیف می ریزیم و داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار می دهیم و ماسوره شکوفه می زنیم،البته باید دقت کنیم که با فاصله شکوفه ها را بزنیم چون زمان پخت نان ها پف می کنند. سپس سینی فر را در فر از قبل گرم شده قرار می دهیم
و ابتدا با ۲۱۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ دقیقه اجازه می دهیم تا نان ها بپزند و بعد روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا ۲۰ دقیقه دیگر رنگ نان خامه ای ها طلایی شود.آنگاه سینی را از داخل فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا نان خامه ای ها خنک شوند و با چاقو یک برش کوچک ته نان خامه ای ها می زنیم و خامه فرم گرفته را داخل نان ها می ریزیم و به مدت ۲ ساعت نان ها را در یخچال قرا می دهیم تا کمی نرم تر شوند و بعد بیرون می آوریم و در ظرف مورد نظر نان خامه ای ها را می چینیم و نوش جان کنید.
مربای انجیر یکی از خوشمزه ترین مربا ها می باشد که طرز تهیه آسانی دارد. انجیر یک میوه سرشار از ویتامین است که منبع خوبی از فیبر، کلسیم، پتاسیم، فسفر و ویتامین های A ،B ،C می باشد. مقوی برای تقویت حافظه ، سلامتی دندان و از بین بردن التهابات می باشد. برای اینکه از فواید انجیر مقوی در طول سال استفاده کنید باید آن را یا به صورت مربا و یا به صورت خشک نگهداری کنید. این ریسپی از سایت سلام دنیا گرفته شده تا طرز تهیه مربای انجیر را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای مربای انجیر
دستور پخت مربای انجیر
1.طرز تهیه مربای انجیر خانگی
برای تهیه مربای انجیر خانگی ساده و خوشمزه ، انجیر های نه زیاد شل و نه زیاد سفت را جدا کرد شسته چوب آن را کمی کوتاه کرده و اجازه می دهیم تا خشک شوند.
2.آماده سازی شربت مربای انجیر
آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته اجازه می دهیم تا کمی بجوشد؛ سپس انجیر ها را اضافه کرده و با شعله کم اجازه می دهیم تا مربا پخته و شیشه ای شود در این حالت داخل انجیر پخته و پر از شربت شده و پف می کند. (این مرحله تقریبا 30 دقیقه زمان میبرد) حالا زعفران و آبلیمو را افزوده وقتی به قوام کافی رسید از روی حرارت برمی داریم و بعد از اینکه به طور کامل خنک شد آن را در ظرف شیشه ای مناسب ریخته و در یخچال نگهداری می کنیم.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه مربای انجیر