مهارت آشپزی

آموزش پخت لذیذترین غذاها

مهارت آشپزی

آموزش پخت لذیذترین غذاها

طرز تهیه قیسی پلو با مرغ اردبیلی خوشمزه زعفرانی مرحله به مرحله

قیسی پلو یکی از غذا های اصیل ایرانی است و اصالتا مربوط به شهر اردبیل می باشد. اگر غذا هایی با طعم شیرین را می پسندید مانند مرصع پلو حتما قیسی پلو را تهیه و لذت ببرید. قیسی پلو دارای ویتامین هایی نظیر A،B،C می باشد و دلیل وجود ویتامین C این غذا در فصل سرما بسیار مفید می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه قیسی پلو را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای قیسی پلو زعفرانی خوشمزه و مجلسی با فیله مرغ و کشمش

برنج2 پیمانه
قیسی1 پیمانه
کشمش1/4 پیمانه
فیله مرغبه میزان لازم
کرهبه میزان لازم
نمک، فلفلبه میزان لازم
زعفران غلیظ دم شدهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز پخت قیسی پلو و مرغ مجلسی


دستور پخت قیسی پلو زعفرانی خوشمزه و مجلسی با فیله مرغ و کشمش


طرز تهیه قیسی پلو خوشمزه و مجلسی با مرغ

مرحله اول: ابتدا قیسی ها را خوب می شوییم تا گرد و غبار احتمالی آنها از بین برود. حالا داخل تابه ای کمی روغن و کره ریخته و قیسی ها را داخل تابه تفت می دهیم.

مرحله دوم: آماده سازی کشمش ها

کشمش ها را پاک می کنیم و می شوییم خشک شد، داخل تابه ای که قیسی را تفت دادیم کمی کشمش ها را هم تفت می دهیم.


مرحله سوم: آماده سازی مرغ ها

تکه های مرغ را به شکل دلخواه برش می دهیم و داخل تابه ای که کمی کره و روغن ریخته ایم به همراه نمک، فلفل، زعفران و برگ بو خوب تفت می دهیم تا رنگ مرغ ها تغییر کند و مغز پخت شود. بعد از پخت برگ بو را از داخل مرغ خارج کنید.


مرحله چهارم: آماده سازی برنج

برنج را شسته و به مدت 2 ساعت داخل آب و نمک خیس می کنیم، سپس برنج را به مدت 5 دقیقه داخل آب جوش می پزیم و بعد آبکش کرده و آماده می گذاریم.


مرحله پنجم: دم گذاشتن قیسی پلو

داخل قابلمه مناسبی برای برای دم کردن برنج مقداری روغن می ریزیم و یک لایه قیسی کف قابلمه می چینیم. حالا یک لایه برنج، کمی کشمش، کمی مرغ و قیسی می افزاییم و این لایه ها را تا اتمام مواد تکرار می کنیم حالا دم کنی می گذاریم و آماده دم کشیدن است.


مرحله آخر: سرو قیسی پلو

قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا برنج بخار کند، بعد حرارت را کم کرده و به مدت 45 دقیقه زمان می دهیم تا غذا کاملا دم کشیده و آماده شود. حالا قیسی پلو آماده شده را در ظرف زیبایی ریخته و نوش جانتان.

نکات مهم و فوت و فن تهیه قیسی پلو با مرغ اردبیل 

  • می توانید فیله ها را به شکل حلزونی در آورده و طبخ کنید.
  • بهتر است قیسی هایی که لا به لای برنج می گذارید را کمی با قیچی برش دهید.

منبع:  سایت سلام دنیا 

طرز تهیه کوکو تن ماهی با سیب زمینی پخته شده خوشمزه و ساده برای 4 نفر

کوکو تن ماهی یک غذای بسیار خوشمزه است که در زمان کوتاهی تهیه می شود. کوکو تن ماهی به تنوع دادن در وعده های غذایی کمک می کند و طعم جدیدی را می توانید با تهیه این کوکو تست کنید. مواد تهیه این کوکو بسیار ساده و در دسترس هستند. کوکو تن ماهی می تواند یک پیش غذا و یا یک شام سبک باشد. در آموزش آشپزی قصد داریم تا طرز تهیه کوکو تن ماهی با سیب زمینی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای کوکو تن ماهی با سیب زمینی خوشمزه برای 4 نفر

تن ماهی200 گرم
پیاز1 عدد
تخم مرغ2 عدد
سیب زمینی پخته شده     1 عدد
آرد1 قاشق غذا خوری
جعفری ساطوری شده6 قاشق غذا خوری
نمک و فلفلبه میزان لازم
زیره سیاهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه کوکوی تن ماهی با سیب زمینی و جعفری خوشمزه و ساده

دستور پخت کوکو تن ماهی با سیب زمینی خوشمزه برای 4 نفر


طرز تهیه کوکو تن ماهی با سیب زمینی خوشمزه و ساده

مرحله اول: ابتدا قوطی تن ماهی را داخل قابلمه ای بگذارید و به همراه آب 20 دقیقه زمان دهید تا پخته شود. سپس تن ماهی را باز کرده داخل یک آبکش کوچک بریزید و زمان دهید تا روغن آن به طور کامل جدا شود. حالا داخل کاسه ای ریخته و با چنگال کمی تن ماهی را خرد می کنیم.

مرحله دوم: آماده سازی مواد کوکو

پیاز را پوست گرفته و رنده ریز می کنیم سپس آب اضافی آن را جدا می کنیم و به تن ماهی می افزاییم.


مرحله سوم: افزودن سیب زمینی

سیب زمینی پخته شده را پوست گرفته رنده می کنیم و به همراه جعفری خرد شده به پیاز و تن ماهی می افزاییم.


مرحله چهارم: آماده سازی مواد تخم مرغی

تخم مرغ ها را داخل کاسه ای شکسته و به آنها نمک، فلفل، زیره و آرد را می افزاییم و با همزن دستی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند؛ حالا به باقی مواد می افزاییم و خوب با هم مخلوط می کنیم.


مرحله آخر: پخت کوکوی تن ماهی

تابه مناسبی را روی حرارت قرار می دهیم و داخل آن روغن ریخته، زمان می دهیم تا گرم شود. سپس کوکو ها را دانه به دانه داخل روغن سرخ می کنیم. توجه داشته باشید حرارت کم باشد که کوکو ها کاملا مغز پخت شوند. حالا کوکو ها را داخل ظرف زیبایی چیده و در کنار سبزیجات و نان تازه نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه کوکو تن ماهی با سیب زمینی مجلسی 

  • اگر غلظت مواد کوکو خیلی خوب بود آرد را نیفزایید و اگر نیاز بود 1 قاشق بیشتر هم می توانید بیفزایید.
  • می توانید از 1 حبه سیر رنده شده هم داخل کوکو استفاده کنید.

منبع:  سلام دنیا 

طرز تهیه کرم بروله تهیه دسر کرم بروله ساده و مجلسی کافی شاپی به سبک فرانسوی

کرم بروله یکی از دسر های بسیار خوشمزه و پر طرفدار فرانسوی است که بافتی خامه ای دارد و رویه ای ترد و شکننده که بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد. دسر کرم بروله به راحتی و با مواد در دسترس تهیه می شود و گزینه خوبی برای پذیرایی از میهمانان به حساب می آید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کرم بروله را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای کرم بروله وانیلی خوشمزه و مخصوص با خامه مرحله به مرحله

زرده تخم مرغ6 عدد
خامه صبحانه500 میلی لیتر
پودر شکر1/3 پیمانه
شکر دانه ریز1/4 پیمانه
وانیل1/4 قاشق چایخوری

دستور پخت دسر کرم بروله وانیلی ساده با خامه


دستور پخت کرم بروله وانیلی خوشمزه و مخصوص با خامه مرحله به مرحله


طرز تهیه کرم بروله فرانسوی خوشمزه خانگی با خامه

مرحله اول: ابتدا تخم مرغ، پودر شکر و وانیل را با هم کمی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.


مرحله دوم: افزودن خامه

حالا خامه را داخل شیرجوش بریزید و روی حرارت بگذارید تا کم کم گرم شود و از دور شیر جوش شروع به جوشیدن کند. حالا به تدریج به مواد تخم مرغی بیفزایید و مدام مخلوط کنید تا یکدست شود.


مرحله سوم: آماده سازی برای پخت

داخل سینی مناسبی کاسه های مخصوص پخت کرم بروله را بچینید و داخل سینی بزرگ را تا نیمه ظرف آب در حال جوش بریزید.


مرحله چهارم: ریختن مواد در قالب

مواد آماده شده را داخل پارچ مناسبی بریزید و حالا به راحتی مواد را به کاسه های پخت انتقال دهید.


مرحله پنجم: پخت کرم بروله

حالا سینی حاوی کرم را داخل فر گرم شده با دمای 50 درجه سانتی گراد قرار دهید. اگر قالب ها عمق 3 سانتی متری داشته باشند حدودا 30 دقیقه و اگر بیشتر بود تا 45 دقیقه پخت کرم زمان می برد.


مرحله ششم: خارج کردن کرم بروله از فر

کرم را از داخل فر خارج کرده و 5 دقیقه زمان می دهید تا خنک شود. بعد به مدت 3 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.


مرحله هفتم: افزودن شکر

کرم بروله را از داخل یخچال خارج می کنیم و یک لایه شکر دانه ریز به صورت یکنواخت روی کرم می ریزیم و داخل فر می گذاریم تا کاملا شکر ذوب شود و لایه کاراملی شکننده ای روی کرم بروله ایجاد شود.


مرحله آخر: استراحت دوم

دوباره کمی که خنک شد از داخل فر خارج کنید و به مدت فقط 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. بیشتر بماند حالت تردی لایه شکری از بین می رود و نوش جان.

منبع: سلام دنیا


طرز تهیه رشته خشکار خانگی خوشمزه و مجلسی به سبک بازاری گیلانی

رشته خشکار که نوعی شیرینی بسیار خوشمزه و مقوی با قدمت 300 ساله است که در استان گیلان برای سفره افطار در ماه رمضان تهیه می شود. این شیرینی بسیار خوشمزه از ترکیب آب و آرد تهیه می شود که در سینی های مسی طبخ می شود. این شیرینی در دو مدل تهیه می شود رشته خشکار که رشته از همان ترکیب آب و آرد که به شکل رشته در آمده است و خشکار دارای مواد میانی تهیه شده از گردو می باشد. که هر دوی این شیرینی در روغن سرخ شده و در شهد غلتانده و سرو می شود. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه رشته خشکار را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای رشته خشکار خانگی خوشمزه و مجلسی به سبک بازاری

آرد برنج1 لیوان
آرد گندم2 لیوان
آببه میزان لازم
مواد لازم برای مواد میانی-
گردوی پودر شده10 عدد
شکر4 قاشق غذا خوری
پودر دارچینبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم
مواد لازم برای تهیه شهد        -
شکر1/2 لیوان
آب1 لیوان

طرز تهیه رشته خوشکار بازاری خوشمزه در منزل


دستور پخت رشته خشکار خانگی خوشمزه و مجلسی به سبک بازاری


1. طرز تهیه رشته خشکار گیلانی خوشمزه در خانه

مرحله اول تهیه خمیر رشته خشکار: ابتدا آرد برنج و آرد گندم را الک کرده و داخل کاسه مناسبی می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم. حالا به تدریج آب ولرم را به آرد ها می افزاییم و مدام با همزن دستی مخلوط می کنیم تا مایعی یکدست همانند یک ماست همزده شل بدست آید.


2. مرحله دوم: مرحله اول پخت رشته خشکار

تابه مسی و یا چدنی را روی حرارت قرار می دهیم تا گرم شود. سپس مواد را داخل شانه مخصوص طبخ رشته خشکار می ریزیم کف تابه را با یک تنظیف تمیز آغشته شده به روغن چرب می کنیم. رشته ها را به شکل حرکت رفت و برگشت که در نهایت بافت توری ایجاد کند داخل تابه می ریزیم.


3. مرحله سوم: آماده سازی مواد میانی رشته خشکار

پودر گردو، شکر و به میزان دلخواهی دارچین را داخل کاسه ریخته و خوب مخلوط می کنیم تا مواد میانی آماده شود.


4. مرحله چهارم: پخت اول رشته خشکار

بعد از گذشت چند دقیقه رنگ مواد تغییر می کند و می توانیم مواد را از داخل تابه خارج کرده و روی پارچه نخی که روی میز کار پهن کرده ایم، می گذاریم.

5. مرحله پنجم: پیچیدن رشته خشکار

رشته ها را تا می کنیم تا به شکل مستطیلی منظم آماده شود که رشته تهیه می شود. داخل نیمی از رشته ها را هم از مواد میانی پر کرده و می پیچیم تا خشکار بدست آید.

6. مرحله ششم: آماده سازی شهد

شکر و آب را داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت می گذاریم تا تمام ذرات شکر حل شود، سپس کمی دارچین به شهد می افزاییم و شهد را از روی حرارت بر می داریم و آماده می گذاریم.


7. مرحله هفتم: پخت دوم رشته خشکار

داخل تابه مناسب روغن می ریزیم و زمان می دهیم تا کاملا گرم شود؛ سپس رشته خشکار ها را دانه به دانه داخل روغن چیده و زمان می دهیم تا کاملا طلایی شوند. سپس از داخل روغن خارج کرده و داخل شهد آماده شده می گذاریم.


8. مرحله آخر: سرو رشته خشکار

رشته خشکار را از داخل شهد خارج کرده و داخل ظرف زیبایی چیده و در کنار چای ایرانی نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه رشته خشکار شمالی خوشمزه و اصیل

  • برای تهیه رشته خشکار خمیر اولیه باید کاملا یکدست روان و بدون هیچ گلوله ای باشد بهتر است یکبار هم از صافی عبور دهید.
  • اگر شانه مخصوص برای تهیه رشته خشکار ندارید بهتر است یک شیشه آب معدنی را برداشته روی درب آن را با سوزن داغ شده 3 حفره نازک ایجاد کرده و ابزاری مشابه ابزار اصلی تهیه کنید.
  • اگر دوست دارید رشته خشکار کمی رژیمی تر باشد شهد را حذف کنید.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه سوپ ماست ترکی مجلسی ساده و لذیذ با قارچ و جو

سوپ ماست یک سوپ بسیار خوشمزه و با اصالت ترکیه ای که در بعضی نقاط ایران مانند مراغه یا شیراز نیز پخته می شود. نام استانبولی این غذا Yayla çorbası (یایلا چورباسی) است. سوپ ماست از غذاهای خوشمزه می باشد که شما را مجاب می کند یک بار آن را امتحان کنید، این سوپ طرز تهیه آسانی دارد و به صورت زیر حاضر می شود این سوپ برای سرماخوردگی و فصل زمستان نیز بسیار مناسب است. در تهیه این سوپ ماست تخم مرغ وجود دارد که اصلا طعم و مزه آن احساس نمی شود. شما برای تزئین سوپ ماستی می توانید از پیاز داغ و گوشت قلقلی به دلخواه استفاده کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه سوپ ماست ترکی مجلسی ساده و لذیذ با قارچ و جو.

مواد لازم برای تهیه سوپ ماست ترکی

  • هویج ۲ عدد
  • جو پرک ۱ لیوان
  • قارچ ۳۵۰ گرم
  • کره ۱ ق غذا خوری
  • ماست نیم کیلو
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • آب ۳ لیوان
  • سینه مرغ ۱ عدد
  • برگ گشنیز ۱۰۰ گرم
  • آب مرغ به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه، آبلیمو و برگ بو به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ ماست

طرز تهیه سوپ ماست ساده با قارچ

مرحله اول : پخت سینه مرغ

سینه مرغ را با مقداری آب و نمک و فلفل سیاه و برگ بو داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا پخته شود. آب مرغ را صاف کنید و کنار بگذارید و سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید.

 

مرحله دوم : آماده سازی مواد سوپ

هویج را مکعبی یا رنده درشت خرد کنید. قارچ ها را نیز خوب بشورید و اسلایس کنید و با کره تفت دهید تا آبش کشیده شود.

 

مرحله سوم : پخت جو و هویج

جو پرک را به همراه ۳ لیوان آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته و لعاب بیندازد سپس هویج و قارچ های تفت خورده به آن اضافه کنید.

 

مرحله چهارم : افزودن مرغ

سینه مرغ را که بعد از پخت ریش ریش کردید به همراه آب مرغ به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید سپس سیر را رنده ریز بزنید و به همراه گشنیز خرد شده اضافه کنید وقتی بیشتر آب قابلمه تبخیر شد و کم شد باید ماست را اضافه کنیم.

 

مرحله پنجم : افزودن ماست

زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنید و به همراه ماست هم می زنیم و روی حرارت قرار می دهیم و همین که به جوش افتاد از روی حرارت برمی داریم و به سوپ اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه خوب بجوشد و سوپ غلیظ تر شود.

 

مرحله آخر

در همین حین که سوپ ماست پخته می شود می توانید به دلخواه گوشت قلقلی را حاضر کنید و سرخ کنید. وقتی سوپ جا افتاد نمک آن را اندازه کنید و مقداری آبلیمو اضافه کنید سپس سوپ ماست را در ظرف سرو کشیده و به همراه گوشت قلقلی و پیاز تزئین کنید و داغ داغ بخورید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه سوپ ماست مجلسی

  1. مزه و طعم زرده در سوپ احساس نمی شود به این دلیل به ماست زرده اضافه می کنیم که ماست در حین پختن نبرد و همچنین ماندگاری سوپ را تا ۵ روز در یخچال زیاد می کند.
  2. بجای آب مرغ می توانید از عصاره مرغ نیز استفاده کنید.
  3. از ماست کم چرب محلی استفاده کنید.
  4. وقتی ماست را اضافه می کنید سوپ باید غلیظ باشد زیرا با افزودن ماست کمی شل می شود.
  5. گشنیز را حتما به صورت تازه استفاده کنید تا عطر و بو آن استفاده شود.
  6. می توانید برای لعاب بیشتر از ۱ عدد سیب زمینی نیز استفاده کنید بدین صورت که سیب زمینی را رنده کنید و با افزودن هویج اضافه کنید.
  7. مقدار قوام و آبکی بودن سوپ به خود شما بستگی دارد.

منبع : پارسی دی