خورشت آلو مسما یکی از خورشت های بسیار لذیذ و محلی استان گیلان می باشد که بهترین نوع آن را در این شهر می توانید میل کنید. خورشت آلو مسما یکی از غذا های مجلسی به حساب می آید که هم با گوشت و هم با مرغ طبخ می شود؛ ولی با مرغ مدت زمان پخت کمتری دارد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خورش آلو مسما را به شما آموزش دهیم.
مرغ (ران یا سینه) | 4 تکه |
آلو قیسی | 12 عدد |
آلو سیاه | 12 عدد |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
زعفران دم شده | به میزان لازم |
مرحله اول آماده سازی مرغ: نیمی از یک پیاز را نگینی کنید، داخل قابلمه ای ریخته و کمی به همراه روغن تفت دهید. حالا مرغ، آب جوش و زردچوبه را به پیاز داغ افزوده و اجازه دهید تا مرغ کاملا پخته شود.
آلو و قیسی ها را خیس کنید و خوب بشویید تا اگر گرد و خاکی روی آنها وجود دارد از بین برود.
پیاز را به صورت خلالی خیلی ریز برش می دهیم، حالا داخل تابه دیواره بلندی روغن ریخته و پیاز ها را تا زمانی که کاملا طلایی شوند تنفت می دهیم.
حالا آلو های شسته شده را به پیاز داغ بیفزایید و تفت دهید، بعد نمک، فلفل، زعفران را هم اضافه کنید.
تکه های مرغ پخته شده را هم روی مواد می چینیم، حالا آب مرغ را روی مواد ریخته، درب تابه را می بندیم تا مواد کاملا با هم پخته و جا افتاده شوند و در نهایت آلو ها نرم شده و خورشت به روغن بیفتد حالا خورشت بی نظیر ما آماده شده در کنار برنج ایرانی سرو و نوش جان کنید.
منبع: سایت سلام دنیا