کلوچه کنجدی خانگی یکی از انواع شیرینی است که توسط بانوان عزیز منزل برای عصرانه یا پذیرایی در اعیاد تهیه می شود. کلوچه های خانگی یا دارای مغز و مواد میانی هستند و یا با کنجد تکمیل می شوند. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کلوچه خانگی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای کلوچه خانگی
دستور پخت و طرز تهیه کلوچه کنجدی خانگی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله به روش سنتی
1. طرز تهیه کلوچه سنتی خانگی ساده با کنجد
مرحله اول آماده سازی خمیر کلوچه: تخم مرغ و شکر را داخل ظرف مناسبی ریخته و خوب مخلوط کنید تا کرمی شود و حجم آن دو برابر شود.
2. مرحله دوم: افزودن روغن
در این مرحله روغن را هم می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم.
3. مرحله سوم: افزودن ماست
بیکینگ پودر و ماست را با هم مخلوط می کنیم کمی که پف کرد به باقی مواد می افزاییم.
4. مرحله چهارم: افزودن مواد خشک
آرد، بیکینگ پودر، وانیل و پودر هل را با هم مخلوط می کنیم و روی مواد الک می کنیم و خوب ورز می دهیم.
5. مرحله پنجم: استراحت دادن به خمیر
خمیر آماده شده که به غلظت حلوا رسیده را به مدت 30 دقیقه داخل فریزر قرار می دهیم. بعد از این مدت از فریزر خارج کرده و با دست چرب گلوله هایی یک اندازه از خمیر بر می داریم و بین دو دست کمی فشار می دهیم و داخل سینی پخت که داخل آن کاغذ روغنی انداخته ایم، می چینیم و روی آنها را با کنجد تزئین می کنیم.
6. مرحله آخر: پخت کلوچه خانگی
کلوچه ها را به مدت 20 دقیقه در فر گرم شده با دمای 180 درجه می پزیم و بعد از پخت کامل از داخل فر خارج کرده، اجازه می دهیم تا خنک شود و نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن تهیه کلوچه کنجدی خانگی ساده و خوشمزه
منبع: سلام دنیا
کوکوی تره یک کوکوی اصالتا ایرانی می باشد و اصالتی تبریزی دارد؛ و خواص غذایی بالایی دارد و به راحتی و با مواد در دسترس می توان آن را تهیه کرد. کوکو تره تبریز را با برنج و هم با نان می توان سرو کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کوکوی تره تبریزی با گردو و زرشک را به شما آموزش دهیم.
دستور پخت کوکو تره تبریزی مجلسی با زرشک و گردو
مرحله اول، آماده سازی مواد اولیه: ابتدا تره های باریک و ظریف را به 0.5 سانتی متری خرد می کنیم. گردو را کمی خرد می کنیم. زرشک را شسته و اجازه می دهیم آب اضافی آن خارج شود.
2. مرحله دوم: آماده سازی تخم مرغ کوکو تره
تخم مرغ ها را داخل کاسه ای ریخته و به همراه نمک و فلفل کمی مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
3. مرحله سوم: افزودن تره
حالا تره های آماده شده را به تخم مرغ می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم.
4. مرحله چهارم: افزودن زرشک و گردو
حالا زرشک و گردو را هم به مواد کوکو افزوده و خوب مخلوط می کنیم.
5. مرحله پنجم: طبخ کوکو تره
داخل
تابه مناسبی را کمی روغن می ریزیم و از مواد کوکو آماده شده به صورت دانه
ای یا یک تکه و یا داخل قالب می ریزیم تا کاملا سرخ شود؛ بعد کوکو را برمی
گردانیم تا سمت دیگر آن هم کاملا پخته و برشته شود.
6. مرحله آخر: سرو کوکو تره
حالا کوکو تره های آماده شده را در ظرف زیبایی چیده و در کنار برنج و با نان تازه نوش جان کنید.
منبع: سلام دنیا
اسفناج پلو یکی از غذا های خوشمزه و سنتی ایران است که در همه جا طبخ می شود و بسیار لذیذ است، شما می توانید اسفناج پلو را با مرغ یا گوشت قلقلی یا گوشت تهیه کنید و از خواص بی شمار اسفناج استفاده کنید، اسفناج دارای مقادیر زیادی آهن و سلامت برای قلب و رفع سوزش سر دل و همچنین مفید برای رشد مو است. گیاه اسفناج در فصول خاصی رشد می کند و می توانید آن را تهیه و فریز کنید تا هر موقع دوست داشتید یک ته چین اسفناج پلو و یا آش اسفناج در منزل طبخ کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه اسفناج پلو شمالی ساده و خوشمزه با گوشت و رب انار.
ابتدا پیاز را شسته و رنده ریز می زنید و آب اضافی آن را گرفته و داخل کاسه با گوشت چرخ کرده به همراه نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط می کنیم و برای چند دقیقه خوب ورز می دهیم تا منسجم شود سپس از مواد گوشتی به اندازه دلخواه برداشته و گرد می کنیم سپس گوشت قلقلی ها را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار بدهید تا منسجم و سفت شود سپس داخل تابه روغن ریخته و گوشت قلقلی ها را داخل آن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
داخل لگن آب یا سینک تمیز آب سرد ریخته و اسفناج ها را داخل آن می ریزیم و برای چند دقیقه می گذاریم تا بماند سپس آبکشی کرده این کار را چند بار تکرار می کنیم تا کاملا تمیز شود سپس داخل آبکش یا روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا آب اضافی آن خارج شود و به اندازه دلخواه آن را خرد کرده.
داخل تابه مقدار کمی روغن ریخته و سیر رنده شده را اضافه و مقداری تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود سپس اسفناج خرد شده را اضافه و کمی تفت می دهیم و در آخر رب انار و آلو خورشتی را افزوده و کنار می گذاریم.
برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس کنید هر چقدر برنج بیشتر خیس بخورد پلو بهتری خواهید داشت، وقتی برنج به جوش آمد آن را آبکش کرده و کف قابلمه را ته دیگ مورد نظر می چینید و یک لایه برنج ریخته سپس یک لایه مواد اسفناج، این کار را تکرار می کنیم تا برنج و اسفناج تمام شود و خوب مخلوط شود سپس برنج را دم گذاشته و در آخر روی آن کره ریخته و در ظرف سرو کشیده و با گوشت قلقلی ها تزئین می کنیم. نوش جان
منبع : پارسی دی
کلوچه فومن نوعی کلوچه سنتی ایرانی است که اصالتی گیلانی دارد و از سوغات شهر فومن می باشد. کلوچه فومن اصل دارای مغزی ترکیب شده از گردو و شکر است که این کلوچه را به پر طرفدار ترین کلوچه تبدیل کرده است. حتی جهانگردان نیز بعد از ورود به شهر فومن سراغ این کلوچه خوشمزه را می گیرند. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کلوچه فومن خانگی اصل را به شما آموزش دهیم.
مواد اولیه مورد نیاز برای خمیر کلوچه
مواد لازم برای تهیه مواد میانی کلوچه فومن
مرحله اول: آرد را داخل کاسه بزرگی می ریزیم و حالا بیکینگ پودر و جوش شیرین را به آرد بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
حالا روغن مایع، روغن جامد ، زعفران، آب و روغن صاف را داخل کاسه ای می ریزیم، مخلوط می کنیم و بعد از آن آرد را به تدریج به مواد می افزاییم و ورز می دهیم تا خمیری یکدست به دست آید.
حالا خمیر را داخل نایلونی قرار داده و به مدت 30 دقیقه در دمای محیط قرار می دهیم تا کاملا حجم آن دو برابر شود.
ابتدا کره، روغن صاف و روغن مایع را داخل ظرفی ریخته و با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند؛ سپس شکر را به مواد افزوده و با روغن خوب مخلوط می کنیم.
حالا پودر گردو، دارچین، وانیل و هل را هم می افزاییم و مواد را با هم مخلوط می کنیم تا خمیری یکدست بدست بیاید.
ابتدا از خمیر به اندازه یک نارنگی بر می داریم و با دست کمی خمیر را باز می کنیم حالا 1 قاشق غذا خوری از مواد میانی را روی خمیر می گذاریم و خمیر را از اطراف جمع می کنیم و به شکل یک دایره مسطح در می آوریم و بعد داخل سینی پخت می چینیم. مهر کلوچه فومن را داخل آرد سفید بزنید و روی کلوچه کمی فشار دهید تا نقش آن روی کلوچه مشخص شود.
عسل را با زعفران دم کرده رقیق کنید و با یک قلمو آشپزخانه روی کلوچه ها بکشید تا بعد از پخت طلایی شوند.
سینی پخت کلوچه ها را داخل فر گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا بپزد و بعد از پخت کاملا از داخل فر خارج کرده و اجازه دهید تا کاملا خنک شود. بعد داخل ظرف درب داری بچینید و نگهداری کنید و نوش جان.
منبع: salamdonya
خورش آلو قیسی یکی از مفید و خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی است. بیشتر در خطه گیلان پخت می شود با طعم ترش و شیرین ولی در شهرهای فارس زبان با اضافه کردن شکر خورشتی تقریبا شیرین درست می کنند. این خورش حاوی منبع پروتئین (گوشت سفید) است و همچنین آلوها که خواص زیادی دارند مخصوصا پخته شده آنها. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خورش آلو قیسی شمالی با مرغ خوشمزه و زعفرانی.
مرغ (ران یا سینه) | ۴ تکه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
آلو خوشتی | ۱۰۰ گرم |
برگه زرد آلو | ۵۰ گرم |
الو سیاه | ۵۰ گرم |
فلفل سفید، زرد چوبه | از هر کدام یک قاشق چایخوری |
زعفران غلیظ دم شده | ۴ قاشق غذا خوری |
چوب دارچین | ۱ عدد |
روغن و نمک | به میزان لازم |
آلو ها را جداگانه خیس می کنیم بعد می شوریم تا شن های احتمالی از آن خارج شوند. حالا آلو ها را داخل آب خیس می کنیم و کنار می گذاریم. پیازها را برای قوام بیشتر خورشت خلالی می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم تا کاملا طلایی و عسلی شوند.
حالا نیمی از پیاز ها را داخل ظرف طبخ غذا می ریزیم مرغ را به آن افزوده و همراه پیاز به خوبی تفت می دهیم تا رنگ مرغ ها هم تغییر کند. در این مرحله نیمی از تمام ادویه ها را اضافه می کنیم و روی مرغ آب جوشیده می ریزیم تا حدی که فقط روی مرغ ها را بگیرد درب ظرف را گذاشته و اجازه می دهیم دو سوم پخت مرغ انجام شود.
حالا داخل تابه ای باقی پیاز سرخ شده را می ریزیم و آلوها را اضافه می کنیم و با ادویه ها کاملا تفت می دهیم تا مزه ها کامل به خورد یکدیگر بروند.
در این مرحله این مخلوط آلوها را به مرغ اضافه می کنیم و می گذاریم باقی پخت انجام شود. این خورشت در نهایت باید رنگ زرد و آب غلیضی داشته باشد خورش آلو قیسی با مرغ آماده شده را به همراه یک برنج کته ایرانی سرو می کنیم. نوش جان
منبع : آشمزی