کله پاچه یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذا های ما ایرانی ها می باشد که تاریخچه آن به سال های پیش باز می گردد. در تازه ترین کشفیات باستان شناسی در شهر سنخواست واقع در خراسان شمالی می باشد. بهترین زمان برای مصرف کله پاچه صبح زود است زیرا این غذا کلسترول بالا دارید و باید صبح مصرف شود تا هضم پیدا کند. در گذشته افراد بدلیل فعالیت زیاد تمام کلسترول و چربی ناشی از مصرف کله پاچه را می سوزانند و برایشان مشکلی پیش نمی آمد ولی امروزه کسانی که کلسترول و چربی دارند مصرف این غذا توصیه نمی شود. اما اجزای کله پاچه سرشار از ویتامین B، روی و آهن هستند. در هنگام خرید کله پاچه دقت کنید مغز متلاشی یا خشک نباشد که نشان دهنده کهنه بودن کله است. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کله پاچه ساده خانگی خوشمزه گوسفندی به روش طباخی.
کله پاچه را خوب تمیز کنید تا مو یا ضایعاتی نداشته باشد، دهان کله را به سمت پایین گرفته و چند مرتبه کله را به زمین بکوبید تا اگر کرمی داخل بینی باشد خارج شود و با برس یا مسواک خوب کله را تمیز کنید.
حتی اگر ظاهر کله تمیز بیاد موهای ریزی داخلش هست که با سوزاندن تمیز می شود این مرحله بدین صورت است که کله پاچه را روی شعله قرار دهید تا حالت دودی پیدا کند سپس با چاقو روی پوست کله کشیده تا موها کز خورده تراشیده شود.
کله را از قسمت کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود یک لگن را پر آب کنید و کله را برای ۱۰ دقیقه داخل آب قرار دهید و روی پوست را با دست بکشید تا سیاهی آن برطرف شود سپس شسته و داخل آبکش قرار دهد تا آب اضافی آن خارج شود.
پیاز را شسته و نگینی خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر که می خواهید کله بپزید بریزید وقتی پیاز سبک شد سیر رنده شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود سپس زردچوبه و فلفل سیاه و زنجبیل را چند ثانیه تفت می دهیم سپس کله و چوب دارچین و آب لیمو را اضافه می کنیم و آب را افزوده تا حدی که روی کله را بپوشاند. ابتدا شعله را زیاد کرده تا به جوش بیاد و در حین جوش آمدن کف روی کله پاچه را بگیرید سپس حرارت را کم کرده و به مدت ۸ ساعت می گذاریم کله پخته شود ۲ ساعت مانده نخود را اضافه کرده تا با کله پاچه پخته شود.
یک ساعت مانده به زمان پخت کله پاچه نمک را اضافه کنید و چوب دارچین را خارج کرده. زمانی که کله پاچه پخته شد آب آن را صاف کرده تا زلال شود سپس مجدد به قابلمه برگردانید و با کله پاچه بگذارید برای ۲۰ دیگر نیز پخته شود و روغن بیاندازد.
روغنی که روی قابلمه کله پاچه جمع شده است را با ملاقه جدا کنید و داخل تابه به همراه کمی پودر دارچین بریزید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاد سپس خاموش کرده و کله پاچه را در ظرف مورد نظر بکشید و سس مخصوص را روی آن بریزید و با نان تازه و لیمو میل نمایید. نوش جان
منبع : پارسی دی