شیرینی نارگیلی خانگی یکی خوشمزه ترین شیرینی های ما ایرانی هاست که در عید نوروز پخته می شود. شیرینی نارگیلی را هم به مدل پفکی و هم آردی می پزند. برای داشتن شیرینی نارگیلی خانگی حتما سعی کنید مواد را با ترازو وزن کرده تا به نتیجه مطلوب برسید. سعی کنید پودر نارگیل را تازه تهیه کنید و حتما در یخچال نگه داری کنید زیرا پودر نارگیل بوی مواد اطرافش را به سرعت جذب می کند. حتما ان را در پلاستیک ضخیم قرار بدید. نکات طلایی شیرینی نارگیلی را انتها صفحه مطالعه کنید تا یک شیرینی خوب و بازاری را بتوانید در منزل به راحتی تهیه کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه شیرینی نارگیلی خانگی خوشمزه و بازاری با پیمانه در فر.
پودر نارگیل چرب | ۱۵۰ گرم ( ۱ لیوان سر صاف + ۱ لیوان یک بند انگشت خالی ) |
سفیده تخم مرغ | ۱۵۰ گرم ( حدود ۵ عدد ) |
روغن مایع | ۹۰ گرم (حدود نصف لیوان) |
شکر | ۳۰۰ گرم ( ۱ + ۱/۳ پیمانه ) |
وانیل | ۱/۸ ق چای خوری |
آبلیمو | ۱٫۵ ق چای خوری |
شکر و پودر نارگیل و نصف بیشتر سفیده و نصف بیشتر روغن را باهم در ظرفی مخلوط کنید و از چرخ گوشت رد کنید تا یکدست شود اگر چرخ گوشت نداشتید از غذاساز استفاده کنید بدین صورت که اول شکر و پودر نارگیل را داخل غذاساز ریخته و چند پالس بزنید تا ریز شود سپس روغن مایع سفیده را اضافه کنید و چند پالس زده تا مواد ریز و یکدست شوند.
مواد را در ظرفی ریخته و روی بخار آب قرار داده (روش بن ماری ) و مدام به صورت دورانی هم بزنید تا کمی گرم شود. ظرف را از روی حرارت بردارید سپس باقی مانده سفیده و روغن مایع و وانیل و در آخر آبلیمو را اضافه کنید و دوباره مواد را روی بخار آب قرار داده و مدام و سریع هم بزنید. مراقب باشید مواد نباید قل بخورد زیرا شیرینی براق نمی شود. مواد روی شیرینی کم کم لعاب می اندازد و به غلظت فرنی می رسد وقتی به این حالت رسید انگشت خود را داخل مواد زده شکر باید کاملا ذوب شده باشد و دانه های شکر احساس نشود در این مرحله داغ زدن تمام می شود.
مواد را از روی حرارت برداشته و به ظرف دیگر منتقل کنید تا کاملا خنک شود ( به هیچ عنوان برای خنک شدن از یخچال استفاده نکنید). فر را در دمای ۱۸۰ درجه روشن کرده و بمدت ۱۰ دقیقه می گذاریم تا گرم شود، سپس داخل سینی فر کاغذ روغنی انداخته و کمی چرب کنید و با جسمی گرد روی کاغذ روغنی دایره های یک اندازه کشیده تا شیرینی هایی یک شکل و یک سایز داشته باشید (می توان چشمی هم مواد را ریخت) مواد شیرینی را داخل قیف ریخته و سر آن را قیچی کنید (نیاز به ماسور نیست) و با فاصله از هم روی دایره بریزید و در آخر نوک انگشت خود را چرب کرده و قسمت قله ای روی شیرینی صاف کنید سپس ۱۰ دقیقه با حرارت ۲۰۰ درجه بپزید و بعد از ان حرارت روی ۱۷۵ درجه قرار داده و ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا شیرینی پف کند و ترک دار شود سپس از فر خارج کرده صبر کنید تا خنک شود سپس از کاغذ روغنی را جدا کرده و میل نمایید.
منبع : آشمزی