مهارت آشپزی

آموزش پخت لذیذترین غذاها

مهارت آشپزی

آموزش پخت لذیذترین غذاها

طرز تهیه خورش چغاله بادام با طعمی بی نظیر

خورشت چغاله بادام (خورش چاقاله بادوم) یکی دیگر از خورشت های فصلی است که اگر بدون گوشت تهیه کنید یک خورشت کاملا گیاهی است. چغاله بادام فواید فراوانی دارد. چغاله بادام می تواند به تعادل قند خون، کنترل فشار خون، تقویت کردن لثه و دندان ها، کاهش وزن و… کمک کند. در ادامه با آشپزی آلامتو همراه باشید تا طرز تهیه این خورشت خوشمزه را آموزش دهیم.


مواد لازم برای 4 نفر

  • گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
  • چغاله بادام ۳۰۰ گرم
  • نعناع ۵۰ گرم
  • جعفری ۲۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • آبغوره به اندازه کافی
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه خورش چغاله بادام

از ۲ ساعت قبل از شروع به آشپزی چغاله ها را در یک کاسه بخیسانید تا کمی نرم شوند.


برای شروع آشپزی ابتدا پیاز ها را به صورن نگینی یا خلالی خرد کنید.


سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید.


پس از اینکه روغن مایع کمی داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.


زمانی که پیاز شفاف و نرم شد مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه و پیاز یک دست شوند ادامه دهید.


در همین حین گوشت خورشتی را بشویید و به صورت قورمه ای (مانند خورش قورمه سبزی) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.


گوشت و پیاز را تفت دهید تا گوشت سرخ شود.


پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چغاله ها را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید.


دقت داشته باشید حتما چوب های انتهای چغاله ها را جدا کنید.


پس از اینکه چغاله ها را هم کمی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.


در این مرحله اجازه دهید گوشت و چغاله با حرارت ملایم بپزند.


در مرحله بعدی نعناع و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و با مقداری روغن در یک تابه جداگانه تفت دهید تا کمی سرخ شوند و رنگشان کمی پر رنگ تر شود.


پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط نعناع و جعفری را به قابلمه اضافه کنید.


پس از اضافه کردن مخلوط نعناع و جعفری اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد.


در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش آبغوره را به همراه نمک، فلفل سیاه را اضافه کنید.


پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید.

دستور تهیه شیرینی ساق عروس مازندرانی

شیرینی ساق عروس یکی از شیرینی های سنتی ایرانی می باشد که اصالت آن به شهر مازندران بر می گردد. این شیرینی بسیار خوشمزه و راحت بوده ولی این شیرینی امروزه کم کم از لیست شیرینی های محبوب حذف شده در صورتی که یکی از شیرینی ها بسیار خوشمزه برای نوروز و مهمونی و تولد است. شیرینی ساق عروس شباهت زیادی به شیرینی کانولی ایتالیایی دارد با این تفاوت که در آن شیرینی، خامه پر می شود در ساقه عروس از مغزیجات استفاده می شود. با نزدیک شدن به ایام نوروز کم کم خانم های خانه به فکر خانه تکانی و تهیه شیرینی سنتی می افتند و چه خوب است با توجه به مقرون به صرفه بودن آن شیرینی را در منزل تهیه کنید که بوی خوش عطر شیرینی در خانه بپچید و بوی عید و بهار را با خود به همراه بیاورد. حتما برای تهیه شیرینی ساق عروس حتما سعی کنید مواد را خوب ترازو یا پیمانه کنید مهم ترین نکته شیرینی های سنتی رعایت اندازه می باشد. امروز در پارسی دی شیرینی ساق عروس بسیار خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی ساق عروس
  • آرد ۲ پیمانه معادل ۳۰۰ گرم
  • پودر قند ۳ ق غذا خوری معادل ۳۰ گرم
  • روغن جامد ۲/۳ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
  • پودر هل نصف ق غذا خوری
  • گلاب ۱ ق غذا خوری مغز گردو به مقدار لازم
  • پودر قند و پودر پسته به مقدار لازم برای تزئین
مرحله اول : صاف کردن روغن
برای کیفیت بیشتر شیرینی لازم است روغن جامد را صاف کنیم. برای این کار ابتدا روغن جامد را بگذارید تا ذوب شود سپس داخل ظرف شیشه ریخته و بگذارید تا خنک شود سپس کمی در یخچال گذاشته تا خودش را بگیرد.

مرحله دوم: هم زدن تخم مرغ
روغن صاف که درست کردید را از یخچال خارج کنید تا کمی نرم شود سپس داخل کاسه همزن ریخته و با پودر قند با دور تند همزن بزنید تا روغن کرم رنگ و حجیم تر شود سپس پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله سوم : افزودن آرد
آرد را الک کنید تا سبک شود سپس به همراه گلاب به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع شود سپس شروع به ورز دادن آن کنید خمیر را در حدی ورز بدید که اگر به آن شکل می دهید ترک نخورد سپس خمیر شیرینی ساق عروس را داخل نایلون گذاشته و بمدت ۱ ساعت بگذارید داخل یخچال تا استراحت کند.

مرحله چهارم : فرم دادن به شیرینی ساقه عروس
شیرینی بعد از استراحت از یخچال خارج کنید و از مواد به اندازه دلخواه بردارید و در دست پهن کنید و از گردو وسط آن گذاشته و مانند دوک به ان شکل بدید و خوب ببندید دقت کنید نباید درزی از خمیر مشخص باشد زیرا هنگام پخت شکل طاهری خوبی نخواهد داشت.

مرحله پنجم : پخت شیرینی ساقه عروس
فر را با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا گرم شود شیرینی آماده شده را داخل سینی فر بچینید و داخل فر گرم به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه قرار دهید بعد از تمام پخت آن ها را چک کنید تا کاملا پخته و مغز پخت شده باشند.بعد از پخت شیرینی ها را داخل پودر قند فراوان بغلطانید و با پودر پسته یا گل سرخ تزئین کنید.نوش جان

نکات کلیدی در تهیه شیرینی ساق عروس
1. اگر خمیر در مرحله سوم جمع نشد می توانید مقداری روغن یا آب بهش اضافه کنید.
2. پخت این شیرینی با توجه به دمای های مختلف فر می تواند متفاوت باشد پس حتما چک کنید.
3. می توانید شیرینی ساق عروس را رومال کنید و در فر قرار دهید.
4. برای مغز آن می توانید از مارمالاد یا هر مغری که دوست دارید اضافه کنید.

طرز تهیه کوکو بندری جنوب با پنیر پیتزا

کوکو ماهی یا کتلت ماهی یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و سالم ایرانی است که در دسته بندی غذاهای دریایی قرار می گیرد. این کوکوی خوشمزه برای کسانی که ماهی دوست ندارند بسیار مناسب است چون با اضافه کردن سبزیجات معطر و پنیر پیتزا طعم ماهی حس نمی شود.


مواد لازم کتلت ماهی  برای ۴ نفر

  • تخم مرغ ۲ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • پنیر پیتزا ۴ قاشق غذاخوری
  • ماهی بدون استخوان ۳۰۰ گرم
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • جعفری تازه و روغن مایع به اندازه کافی


طرز تهیه کوکو ماهی

برای تهیه کوکوی ماهی بندری ابتدا ماهی را به صورت کبابی می پزیم ( بهتر است از ماهی هایی استفاده کنید که گوشت یک تکه دارند و بدون استخوان هستند ). بعد سیب زمینی ها را در قابلمه ای قرار می دهیم و روی آن ها آب می ریزیم


و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آبپز شوند. سپس سیب زمینی های آبپز شده را پوست می گیریم و در غذاساز قرار می دهیم و پوست روی ماهی های کبابی را نیز می گیریم و اگر استخوان دارند از آن ها جدا می کنیم و در غذا ساز می ریزیم


و با سیب زمینی آن ها را میکس می کنیم . سپس به مایه میکس شده نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و کمی جعفری پاک شده را می شوییم و روی تخته به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و داخل مایه میکس شده می ریزیم.


آنگاه تخم مرغ ها را در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن در کاسه ای می ریزیم و هم می زنیم و به همراه پنیر پیتزا داخل مایه کتلت می ریزیم و خوب مواد کتلت ماهی را مخلوط می کنیم. در تابه ای روغن می ریزیم


و روی حرارت کم تابه را قرار می دهیم و صبر می کنیم تا روغن داغ شود و با قاشق کمی از مایه کتلت را بر می داریم و در روغن داغ می ریزیم و سریع با کف قاشق روی مایه را صاف می کنیم و اطراف آن را مرتب می کنیم و همگی کتلت ها را به همین شکل اماده می کنیم.


پس از اینکه یک طرف کتلت سرخ شد بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.کتلت های سرخ شده را در صافی قرار می دهیم تا روغن اضافه ان خارج شود.سپس کتلت ها را در ظرفی می چینیم و با نان نوش جان کنید.