خورشت چغاله بادام (خورش چاقاله بادوم) یکی دیگر از خورشت های فصلی است که اگر بدون گوشت تهیه کنید یک خورشت کاملا گیاهی است. چغاله بادام فواید فراوانی دارد. چغاله بادام می تواند به تعادل قند خون، کنترل فشار خون، تقویت کردن لثه و دندان ها، کاهش وزن و… کمک کند. در ادامه با آشپزی آلامتو همراه باشید تا طرز تهیه این خورشت خوشمزه را آموزش دهیم.
مواد لازم برای 4 نفر
طرز تهیه خورش چغاله بادام
از ۲ ساعت قبل از شروع به آشپزی چغاله ها را در یک کاسه بخیسانید تا کمی نرم شوند.
برای شروع آشپزی ابتدا پیاز ها را به صورن نگینی یا خلالی خرد کنید.
سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید.
پس از اینکه روغن مایع کمی داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.
زمانی که پیاز شفاف و نرم شد مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه و پیاز یک دست شوند ادامه دهید.
در همین حین گوشت خورشتی را بشویید و به صورت قورمه ای (مانند خورش قورمه سبزی) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
گوشت و پیاز را تفت دهید تا گوشت سرخ شود.
پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چغاله ها را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید.
دقت داشته باشید حتما چوب های انتهای چغاله ها را جدا کنید.
پس از اینکه چغاله ها را هم کمی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.
در این مرحله اجازه دهید گوشت و چغاله با حرارت ملایم بپزند.
در مرحله بعدی نعناع و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و با مقداری روغن در یک تابه جداگانه تفت دهید تا کمی سرخ شوند و رنگشان کمی پر رنگ تر شود.
پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط نعناع و جعفری را به قابلمه اضافه کنید.
پس از اضافه کردن مخلوط نعناع و جعفری اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد.
در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش آبغوره را به همراه نمک، فلفل سیاه را اضافه کنید.
پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید.
کوکو ماهی یا کتلت ماهی یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و سالم ایرانی است که در دسته بندی غذاهای دریایی قرار می گیرد. این کوکوی خوشمزه برای کسانی که ماهی دوست ندارند بسیار مناسب است چون با اضافه کردن سبزیجات معطر و پنیر پیتزا طعم ماهی حس نمی شود.
مواد لازم کتلت ماهی برای ۴ نفر
طرز تهیه کوکو ماهی
برای تهیه کوکوی ماهی بندری ابتدا ماهی را به صورت کبابی می پزیم ( بهتر است از ماهی هایی استفاده کنید که گوشت یک تکه دارند و بدون استخوان هستند ). بعد سیب زمینی ها را در قابلمه ای قرار می دهیم و روی آن ها آب می ریزیم
و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آبپز شوند. سپس سیب زمینی های آبپز شده را پوست می گیریم و در غذاساز قرار می دهیم و پوست روی ماهی های کبابی را نیز می گیریم و اگر استخوان دارند از آن ها جدا می کنیم و در غذا ساز می ریزیم
و با سیب زمینی آن ها را میکس می کنیم . سپس به مایه میکس شده نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و کمی جعفری پاک شده را می شوییم و روی تخته به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و داخل مایه میکس شده می ریزیم.
آنگاه تخم مرغ ها را در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن در کاسه ای می ریزیم و هم می زنیم و به همراه پنیر پیتزا داخل مایه کتلت می ریزیم و خوب مواد کتلت ماهی را مخلوط می کنیم. در تابه ای روغن می ریزیم
و روی حرارت کم تابه را قرار می دهیم و صبر می کنیم تا روغن داغ شود و با قاشق کمی از مایه کتلت را بر می داریم و در روغن داغ می ریزیم و سریع با کف قاشق روی مایه را صاف می کنیم و اطراف آن را مرتب می کنیم و همگی کتلت ها را به همین شکل اماده می کنیم.
پس از اینکه یک طرف کتلت سرخ شد بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.کتلت های سرخ شده را در صافی قرار می دهیم تا روغن اضافه ان خارج شود.سپس کتلت ها را در ظرفی می چینیم و با نان نوش جان کنید.