سوپ مرغ و سبزیجات یکی از مقوی ترین سوپ ها برای روز های سرد زمستون و سرما خوردگی می باشد. اما سوپ تاریخچه جالبی دارد به نقل قولی سوپ در سومین هزاره قبل از میلاد در مصر توسط فردی به نام منس پخته شد وی با دزدیدن مرغی از آشپزخانه فرعون آن را پخت ولی دستگیر شد و به نزد فرعون رفت مسلما اگر بوی سوپ به مشام فرعون نمی آمد او را اعدام می کردند اما فرعون چنان از سوپ خوشش آمد که برده منس را آشپز دربار خود انتخاب کرد. امروز طرز تهیه یک سوپ مرغ و سبزیجات خیلی خوشمزه را یاد می گیریم.
سینه مرغ | ۴۰۰ گرم (نصف سینه) |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
هویج | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
رب | ۲ ق غذا خوری |
جعفری | ۱ لیوان |
آبلمیو | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه و قرمز | به مقدار لازم |
ابتدا سینه مرغ را با پیاز یا برگ بو و نمک بگذارید تا نیم پز شود. سپس مرغ را ریش ریش کنید، آب مرغ را صاف کرده و برای سوپ نگه می داریم.
سیب زمینی و هویچ را مکعبی یا رنده کرده و کنار بگذارید.
پیاز را نگینی خرد کرده و با زردچوبه و فلفل سیاه تفت می دهیم تا طلایی شود سپس سیر رنده شده را اضافه می کنیم تا عطر سیر خارج شود و بعد رب را اضافه کرده، خوب هم می زنیم تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس هویج و سیب زمینی را اضافه کرده و مقداری تفت می دهیم و در آخر آب مرغی که در مرحله اول صاف کردیم را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا هویج و سیب زمینی نیم پز شوند. سپس بعد از گذشت نیم ساعت مرغ های ریش ریش شده را اضافه می کنیم و دوباره زمان می دهیم تا سوپ خوب جا بیفتد و لعاب بی اندازد.
بعد از اتمام زمان پخت، آبلیمو و نمک و فلفل قرمز سوپ را اندازه می کنیم و در آخر جعفری را به سوپ اضافه کرده و در ظرف سرو میریزید.