بورک یکی از غذا های بسیار خوشمزه با تنوع بسیار بالا می باشد که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. بورک یک غذای ترکی می باشد که مواد میانی متفاوتی تهیه می شود ولی خمیر بورک طرز تهیه ثابتی دارد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خمیر بورک را به شما آموزش دهیم.
آرد | 270 گرم |
آب | 1 لیوان سرخالی |
روغن جامد | 4 قاشق غذا خوری |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
سرکه | 1 قاشق چایخوری |
مرحله اول: ابتدا نمک و آرد را با هم مخلوط می کنیم و 3 مرتبه الک می کنیم تا خوب هوا دهی شود.
حالا آب، روغن و سرکه را به هم مخلوط کرده و به تدریج به آب می افزاییم و خوب ورز می دهیم تا خمیر خوب شکل بگیرد و در گوشه کاسه جمع شود.
حالا خمیر به دست آمده را به مدت 30 دقیقه ورز دهید. این کار را می توانید با غذا ساز یا تیغه خمیر گیر همزن هم انجام دهید.
حالا خمیر را گلوله کرده و داخل نایلون بگذارید و برای 90 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
حالا خمیر را از داخل یخچال خارج کرده، 5 دقیقه ورز دهید و داخل نایلون قرار دهید و به مدت 120 دقیقه دیگر داخل یخچال استراحت دهید تا خمیر کاملا سبک شود.
خمیر برای استفاده آماده است، به اندازه 1 گردو از خمیر بردارید و روی تخته کار آرد پاشی شده آنقدر خمیر را باز کنید تا حالت شیشه ای پیدا کند و این خمیر آماده برای مصرف است.
منبع: salamdonya