خورش آلو قیسی یکی از مفید و خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی است. بیشتر در خطه گیلان پخت می شود با طعم ترش و شیرین ولی در شهرهای فارس زبان با اضافه کردن شکر خورشتی تقریبا شیرین درست می کنند. این خورش حاوی منبع پروتئین (گوشت سفید) است و همچنین آلوها که خواص زیادی دارند مخصوصا پخته شده آنها. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خورش آلو قیسی شمالی با مرغ خوشمزه و زعفرانی.
مرغ (ران یا سینه) | ۴ تکه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
آلو خوشتی | ۱۰۰ گرم |
برگه زرد آلو | ۵۰ گرم |
الو سیاه | ۵۰ گرم |
فلفل سفید، زرد چوبه | از هر کدام یک قاشق چایخوری |
زعفران غلیظ دم شده | ۴ قاشق غذا خوری |
چوب دارچین | ۱ عدد |
روغن و نمک | به میزان لازم |
آلو ها را جداگانه خیس می کنیم بعد می شوریم تا شن های احتمالی از آن خارج شوند. حالا آلو ها را داخل آب خیس می کنیم و کنار می گذاریم. پیازها را برای قوام بیشتر خورشت خلالی می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم تا کاملا طلایی و عسلی شوند.
حالا نیمی از پیاز ها را داخل ظرف طبخ غذا می ریزیم مرغ را به آن افزوده و همراه پیاز به خوبی تفت می دهیم تا رنگ مرغ ها هم تغییر کند. در این مرحله نیمی از تمام ادویه ها را اضافه می کنیم و روی مرغ آب جوشیده می ریزیم تا حدی که فقط روی مرغ ها را بگیرد درب ظرف را گذاشته و اجازه می دهیم دو سوم پخت مرغ انجام شود.
حالا داخل تابه ای باقی پیاز سرخ شده را می ریزیم و آلوها را اضافه می کنیم و با ادویه ها کاملا تفت می دهیم تا مزه ها کامل به خورد یکدیگر بروند.
در این مرحله این مخلوط آلوها را به مرغ اضافه می کنیم و می گذاریم باقی پخت انجام شود. این خورشت در نهایت باید رنگ زرد و آب غلیضی داشته باشد خورش آلو قیسی با مرغ آماده شده را به همراه یک برنج کته ایرانی سرو می کنیم. نوش جان
منبع : آشمزی