والک پلو یکی از خوشمزه ترین غذا های تهران و شمیرانات و همچنین مرسوم در کرمانشاه می باشد که هم با مرغ و هم با ماهی و گوشت طبخ می شود، والک در واقع نوعی سیر کوهی می باشد ولی نسبت به سیر طعم و مزه ملایم تر و شیرین تر دارد و برگ های آن پهن و براق است، اما این گیاه خوش طعم دارای خواص زیادی از جمله کاهش فشار خون، آنفلونزا، برونشیت و همچنین مفید برای تصفیه خون است. والک در فصل بهار رشد می کند ولی شما می توانید به صورت خشک نیز استفاده کنید و یا در فصل بهار آن را فریز کرده استفاده کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه والک پلو کرمانشاه خوشمزه و مجلسی با مرغ مرحله به مرحله.
ابتدا سینه مرغ یا ران مرغ را داخل تابه با مقداری روغن خوب تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود سپس مرغ ها را از تابه خارج می کنیم و داخل همان تابه پیاز نگینی کرده را به همراه زردچوبه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک شود سپس سیر رنده شده را اضافه می کنیم و تفت داده تا عطر سیر خارج شود. رب گوجه فرنگی را همراه با هویج های حلقه شده و فلفل سیاه و نمک افزوده و تفت می دهیم و مقداری آب اضافه کرده و مرغ ها را داخل ظرف گذاشته و مقداری زعفران اضافه می کنیم و زمان می دهیم تا مرغ خوب مغز پخت شود.
والک ها را پاک کنید با قیچی یا چاقو خرد کنید و بشورید، والک گل ندارد و بیشتر شن دارد سپس مقداری سرکه روی والک ها ریخته و ۵ دقیقه بگذارید تا بماند سپس آبکشی نموده.
برنج را از چند ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید سپس روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد (شما در این مرحله می توانید هم والک ها را کمی در روغن تفت داده سپس به برنج اضافه کنید و هم می توانید به صورت خام مانند سبزی پلو به برنج اضافه کنید) در حین جوشیدن برنج مدام کف روی برنج را بگیرید سپس سبزی والک را اضافه و آبکش می کنیم و کف قابلمه سیب زمینی حلقه شده را می چینیم و برنج را اضافه و دم می گذاریم در اواخر پخت مقداری روغن کرمانشاهی یا کره روی برنج ریخته و در ظرف سرو می کشیم و همراه با مرغ و سالاد شیرازی و یا ترشی سرو می کنیم. نوش جان
منبع : پارسی دی