کماج نانی است محلی که بافت نرمی دارد و بسیار شبیه نان شیر مال و نان صبحانه می باشد. این که اصالت نان کماج دقیقا برای کدام محل می باشد مشخص شده نیست زیرا در اکثر محله های قدیمی نان کماج به همین روش و دستور تهیه میشود. نان کماج بسیار راحت و آسان تهیه می شود و مواد اولیه همیشه در دسترسی دارد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه نان کماج شیرین خانگی و محلی ساده و خوشمزه در فر.
تخم مرغ را به همراه شیر و روغن مایه داخل یک کاسه گود بریزید و به همراه مفتول دستی همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید.
در یک ظرف دیگر تمامی مواد خشک و آردی را با هم ۳ مرتبه الک کنید.
مواد آردی را به داخل ظرف گود و نسبتا بزرگ بریزید و وسط آرد را خالی کنید که مواد مایع را در وسط مواد آردی بریزید و از وسط شروع به هم زدن و مخلوط کردن خمیر کنید تا تمام مخلوط به صورت یکدست در بیاید.
خمیر آماده شده نان را بر رویش کمی روغن اسپری کنید و روی ظرف را یک دستمال نخی بیاندازید و زمان بدهید به مدت ۱ ساعت تا خمیر در یک جای گرم استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.
خمیر نان آماده شده را به چند گلوله هم اندازه تقسیم کنید و بر روی خمیر نان محلی کماج مهر بزنید و یا با کمک چنگال بر روی سطح خمیر را طرح بزنید.
فر را از قبل گرم کنید و بر روی سینی مخصوص پخت و پز ( از سینی که داخل خود فر موجود است استفاده نکنید) یک کاغذ روغنی بیاندازید و سپس خمیر نان محلی کماج را بر روی سینی بچینید و با استفاده از موادی که برای رومال آورده شده است خمیر را رومال بزنید و از کنجد برای تزئین استفاده نمایید. در دمای ۱۵۰-۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه زمان دهید و در آخر پخت ۱۰ دقیقه برای گریل شدن زمان بدهید. بعد از پخت نان کماج آماده است. می توانید به همراه نوشیدنی مورد نظر نوش جان فرمائید.
منبع : پارسی دی